Csirke Ferenc lett az NKA férfi csapatának vezetőedzője

2024. február 1. 12:33 2024. feb. 1. 12:33

Goran Tadics már nem áll az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapatának élén, ugyanis családi okokra hivatkozva lemondott vezetőedzői pozíciójáról. Helyét a pécsi kedvenc Csirke Ferenc vette át, aki korábban éveken át irányította a PVSK-t az elsőosztályban, legutóbb pedig Pakson dolgozott az élvonalban.

Az NKA közleménye szerint Goran Tadics, a csapat korábbi vezetőedzője, családi okokra hivatkozva kért felmentést, és úgy döntött, hogy inkább Szerbiában, hazájában szeretne dolgozni. A bejelentés után hamar kiderült, hogy a belgrádi FMP másodedzőjeként folytatja pályafutását a szerb mester.

A pécsieknek gyorsan kellett reagálniuk, így megbízták Csirke Ferencet, hogy irányítsa a csapatot. Miután a pécsi sikeredzőt menesztették Paksról, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián vállalt munkát, most viszont a korosztályos csapat irányítását felválthatja az élvonalbeli edzősködés. A környezet ezen felül sem ismeretlen, hiszen Csirke Ferenc kétéves női kosárlabda kitérőjét is Pécsett töltötte, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője, Jovan Gorec éppen őt váltotta a partvonalnál.

Csirke Ferenc megbízása rövidtávra szól, de az bizonyos, hogy tapogatózásra nem lesz ideje, egyből bedobják a mélyvízbe, hiszen szombaton már fontos bajnoki vár az NKA-ra a szintén edzőt cserélő ZTE ellen.