Döntetlen született a baranyai rangadón

2024. április 1. 12:08 2024. ápr. 1. 12:08

A válogatott szünetet követően a 26. fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga 2023/24-es szezonja. A húsvét vasárnapra eső játéknap alkalmával a PMFC a HR-Rent Kozármisleny ellen lép pályára itthon, 17:00 órai kezdéssel. A kék-fehérekkel számtalan emlékezetes, legtöbb esetben kiélezett bajnoki csatát vívtak az elmúlt tizenhét esztendőben a pécsiek. Az összesített mérleg 10 pécsi siker, 4 döntetlen, és 3 kozármislenyi győzelem, a gólkülönbség 25-10 a PMFC javára. A vasárnap esti mérkőzésen 2-2 es eredménnyel zárták a csapatok a 90 percet.

A piros-feketék már a második percben hátrányba kerültek, miután Miknyóczki és Rácz László nem értették meg egymást, s a rossz passzra lecsapó Schuszter bevette a pécsi kaput jobbról, jobb lábbal. 0–1. Az egyik hazai védő a gólszerző mellett ált, a másik 2-3 méterről figyelte az eseményt.

Nem sokkal később viszont jött a válasz. A 20. percben Hudák egy szöglet után a teljesen szabadon maradó Miknyóczkihoz továbbította a labdát, aki közvetlen közelről a kapuba fejelte a labdát.. 1–1

A 26. percben egy jobbról induló támadás végén Kirchner maradt üresen a bal oldalon, s a tizenhatoson belülre lépve Molnár Ádin passzát elhelyezte a bal alsóban. 1–2. A kozármislenyi csapat gólszerzője továbbra is vezeti az NB II-es bajnokság góllövő listáját.

A 33. percben Lékai újra a labda alá futott, de ezúttal még bele tudott érni a beadásba, ugyanakkor így Horváth Dániel csak Harsányiig tudta fejelni a labdát, amit a támadó kapásból a rövid alsóba bombázott. 2–2

A fordulást követően a PMFC sokat tett azért, hogy megtartsa az összes pontot, viszont Lékai a második félidőben több bravúrral is igyekezett feledtetni hibáit. Közben a mezőnyben is paprikássá vált a hangulat, hiszen egy szabálytalanság után egymásnak esett a két együttes. Horváthnak a 76. percben el is kellett hagynia a pályát.

 

 

PMFC: Helesfay – Miknyóczki (Majnovics, 65.), Rácz L., Pejovics, Hadaró – Krausz, Terbe, Hudák – Harsányi, Rácz B. (Bukovics, 65.), Szabó M.

Megbízott edző: Czinkon Szabolcs
 

KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke, Horváth D., Füredi (Bor, 56.), Turi – Nagy E. – Molnár Á., Schuszter (Tóth Z., 68.), Major S. (Hegedűs M., 56.), Kirchner (Kozics, 85.) – Horváth P. (Daru, 68.).

Vezetőedző: Aczél Zoltán
 

Gólszerző: Miknyóczki (20.), Harsányi (33.) ill. Schuszter (2.), Kirchner (26.).
Piros lap: Horváth D. (76.)

 



Szerző: Szabó Ferenc