Döntetlennel csúszott le a dobogóról a PMFC

2023. március 20. 13:23 2023. márc. 20. 13:23

Az NB II. 28 fordulójában a PMFC Szombathelyre utazott. Mindkét együttes a legutóbbi öt fordulót két vereséggel, két döntetlennel és egy vereséggel zárták. A vasárnap délutáni találkozón a Haladás Sportkomplexumában, a Rohonci úton 1-1-el zárták a mérkőzést.

A PMFC nagy lendülettel kezdte a mérkőzést. Sorra rúgták a szögleteket és a hazai csapat kapujának közeléből a szabadrúgásokat. Tóth Gábor lesgólig is eljutott. A Haladás inkább védekezett és tördelte a játékot. 26. percben Németh Milán, a 28. percben Borvető Áron kapott sárga lapos figyelmeztetést. A 32. percben a pécsi Tóth Gábor és Zvekanov lökdösődött, mindketten megkapták a sárga lapos figyelmeztetést. Az első félidő egyértelműen a pécsieké volt. Többet birtokolták a labdát, többször célozták a Hali kapuját. Nem véletlen, hogy a TV közvetítésben Inkább a Hajrá Munkás, Hajrá PMFC hangot hallottuk, mint a hazaiak biztatását.

A második félidőben, a szünet után a Szombathely kezdett nagy irammal. A 60. percben folytatódott a tűzijáték a pécsi kapu előtt. Borvető, majd Rácz lövése is levágódott a védőkről, a jobb oldalon érkező Simut pedig igazítás nélkül, 11 méterről a jobb felső sarokba bombázott 1–0. A 65. percben bal oldali beadást öklözött ki a Haladás kapusa, Verpecz. A pálya közepén, hazai térfélen tartózkodó Svedyuk Alex elé került a labda. A pécsi hátvéd 25 méterről ballal, a bal felső sarokba bombázta a játékszert, és a találattal megszerezte első gólját a bajnoki gólját a PMFC csapatában, 1-1és ez maradt a végeredmény.

 

Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője: - nagyon jó mérkőzést játszottunk a Haladás otthonában. Az első félidőben ötletesen játszottunk. Sikerült az ellenfél védelmét megbontani. Az első félidőben szereztünk egy gólt is, de állítólag les volt. A második félidő első 15 percében a hazaiak jól kezdtek, mi kicsit beragadtunk. A góljuk után tovább mentünk előre és gyorsan kiegyenlítettünk. A végén a győzelemért játszottunk. A szurkolóink varázslatos hangot teremtettek Szombathelyen.

 

 

SZOMBATHELYI HALADÁS–PÉCSI MFC 1–(0–0)


SZOMBATHELYI HALADÁS: Verpecz – Nyíri (Horváth R., 81.), Zvekanov, Devecseri, Németh Milán – Simut, Csilus Á., Rácz B., Doktorics (Csernik, 66.)  Borvető, Molnár R. (Tóth M., 75.). 

Vezetőedző: Michal Hipp
 

PÉCSI MFC: Helesfay  Svedjuk, Rácz L, Pejovics, Katona L. – Kesztyűs, Krausz – Gera Z., Harsányi (Major, 68.), Kocsis B. – Tóth-Gábor (Szabó M., 68.).. 

Vezetőedző: Weitner Ádám
 

Gólszerzők: Simut (60.), ill. Svedjuk (65.).

 


Szerző: Szabó Ferenc