Izgalmas végjátékban nyert a PVSK-VEOLIA a Fehérvár ellen

2021. október 11. 10:46 2021. okt. 11. 10:46

Az ötödik fordulóhoz érkezett az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság. A PVSK-VEOLIA két győzelem, két vereség birtokában fogadta vasárnap este a Lauber Dezső sportcsarnokban az Alba Fehérvár csapatát. A vendégek szintén két győzelem, két vereség után érkezetek Pécsre. A Fehérvár három napja otthonában verte a Nyíregyházát. A Pécs szintén otthonában nyert a Kecskemét ellen. A sportcsarnokba kiérkezet közel fél ezer szurkoló három esélyes mérkőzésre számíthatott.


A nyitányt az amerikai Stark Jonathán kezdte egy tripla dobással. Brkic azonnal válaszolt egy közeli dobással. Újabb távolit dobott a 20 éves Lukács Norbert a hármas posztról. A vendégek dupla számban adtak el a labdát mint a hazaiak. Ez nem bizonyult döntőnek az első 10 perc után. Inkább a távoli dobások eredményessége a 6/5 arány jelentette a 24-33-as zárást a negyed végére.


A második negyed első dobása távolról akadt a Székesfehérvár zsákjába, Bryson volt eredményes. Pécsről az ALBÁ-hoz igazolt Pongó azonnal triplával válaszolt, 27-36. Tartja a csapatát Stark és Laksa is. Különösen az amerikai játékos, aki aszisztokban és pontszerzésben húzza csapatát. A nigériai Omenaka a lepattanók gyűjtésében sikeres. A hosszú szünetre 37-60-as állásnál mentek pihenőre a csapatok. 


A harmadik negyedben jelentősen megváltozott a hazaiak játéka. Hajnes-Jones, az irányító posztról szórta a pontokat. Ugyan ezt tette Bryson is. A hazaiak védekezése is keményebb lett és a 30. percben 67-74. 


A PVSK a záró negyedben is tovább csökkentette a vendég előnyt. A 35. percben 84-87. Időt is kért a vendég edző. Ivosev a 38. percben fordított az eredményen, 90-89. A szerb állampolgárságú 202 centi magas Ivosev is gyűjtögette a pontokat, de a záró részben a legjobbkor gyűjtötte a pontokat. Haynes tovább is növelte a pécsi előnyt. Edzőjük Dejan Mihevc újabb időt kért 20 másodperccel a vége előtt. A találkozó záró pontját a Pécsben játszó Hajnes gyűjtötte be és 103-99-re nyertek a hazaiak, izgalmas második félidő után.

 

Szerző: Szabó Ferenc