Jubileumi évet kezd a Fordan Táncklub

2023. február 23. 14:29 2023. feb. 23. 14:29

Minden évben hasonló időpontban rendezik, ezúttal is a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Fordan Táncklub jubileumi évét. Az év első félévében több közönségcsalogató rendezvény is várja Pécs táncsportot szerető közönségét. Több Fordanos gála, egy Jótékonysági Minősítő Táncverseny, egy szakszövetségi Akrobatikus Rock ’n’ Roll Táncverseny, valamint egy Fashion Street Dance Magyar Kupa és Csapatbajnokság rendezői lesznek. Mind az öt rendezvényen megemlékeznek a kezdetekről, az elmúlt 35 év, illetve 40 év történéseiről. A részleteket Papp Viktortól, az egyesület elnökétől tudtuk meg.

2023. év a Pécsi Fordan Táncklub jubileumi éve, hiszen pontosan 35 évvel ezelőtt alakult a táncklub és a klub alapítója, Papp Viktor 40 évvel ezelőtt amatőr táncosként kezdte pályafutását a Qudró Tánccsoportban. Az első állomás, a komoly hagyományokkal rendelkező Félévzáró Gála február 26 - án, vasárnap 16 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A gálának kettős célja van. Egyrészt a versenyző csoportoknak egy szezon előtti erőfelmérés, hiszen már márciusban utaznak több kvalifikációs versenyre, amelyek meghatározzák a későbbi országos vagy nemzetközi szereplésüket. Másrészt szerepeltetni azokat a táncosokat, csoportokat, akik még nem versenyeznek, hiszen a sportcsarnokban éles helyzetben remek bemutatkozási lehetőség kapnak.

A Fordan Táncklub Félévzáró Gálája két részből fog állni, 1 – 1 rész kb. másfél órás lesz. A gálán összesen 280 táncos 44 produkciója fog bemutatkozni, a pécsieken kívül pécsváradi csoportok is. Fellépnek az akrobatikus rock ’n’ roll párosok és formációk minden korosztályban, valamint jelentős létszámmal szerepelnek a klub Fashion Street Dance táncosai is. Láthatjuk a klub elitjének számító un. referencia csoportot is, akik Majorlaki Ágnes látványos koreográfiájával fogják megnyitni a gálát. A legifjabbak az Aprock Mini Rockysok lesznek, akik nagyrészt az 5 - 6 éves korosztályt képviselik, a legidősebbek pedig az 50 év feletti boogie woogie táncosok, Tóth Tamás és Tóthné Láng Andrea lesznek. A nyitószám, a csapatok bevonulása és az oktatók bemutatása után az első műsorszám az Európa-bajnok Elysium felnőtt női formáció lesz, akiknek a legújabb koreográfiája most, a jubileumi gálán fog debütálni és szintén Majorlaki Ágnes munkáját dicséri.

Papp Viktor főrendező elmondta, hogy a színes tánc kavalkádban várhatóan mindenki megtalálja a számára legkedvesebb táncműfajt, vagy éppen tánccsoportot. Eddigi tapasztalatai szerint a Félévzáró Gála komoly közönségsikerre számíthat, hiszen a szülők, hozzátartozók, barátok, ismerősök mellett nagyon sok táncszerető pécsi szimpatizáns is látogatja a klub rendezvényeit.

 

Szerző: Szabó Ferenc