Magabiztos győzelmet aratott a Győr az NKA Universitas PEAC ellen

2023. február 26. 03:21 2023. feb. 26. 03:21

Szombaton, este hat órakor a SERCO UNI Győr az NKA Universitas PEAC otthonában lépett pályára bajnoki rangadón. A vendégek közel egy hete a másik pécsi csapatot, a PINKK-et közel 100 ponttal verték. A PEAC-Győr rangadó az első félidőben hozott izgalmat, majd a folytatásban a vendégek játszottak jobban és 63-79-es eredménnyel zárták a dobogós helyekért folytatott küzdelmet.

A két csapat eddig a bajnokságban 24 alkalommal találkozott, ebből 19-szer a Győr nyert, ötször a PEAC. A Magyar Kupában három meccsen 2 győzelem, 1 vereség a vendégek mérlege.. November közepén nem igazán úgy alakult a győri bajnoki ahogy azt elképzelték a pécsiek. A végeredmény pedig végképp más lett, mint amire számítottak. A 92-71 arányú, huszonegy pontos vereség túlzónak tűnik még bő három hónap távlatából is.

Írhatjuk, hogy hatalmas csata, küzdelmes mérkőzés volt szombaton a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Gyorsan tegyük hozzá: ez csak az első félidőre volt igaz. A közel ezer szurkoló, a szövetségi kapitány, Székely Norbert, valamint Zsejko Djokic, a Szekszárd vezetőedzője is megtekintette a rangadót. A PEAC-nál nem minden a terv szerint alakult és a gyorsabb játékot bemutató Győr megérdemelten nyert Pécsett.

NKA UNIVERSITAS PEAC - SERCO UNI GYŐR  63-79

(13-15, 24-23, 11-22, 15-19)

NKA Universitas PEAC: Laczkó 3, Wentzel 8/3, Calhoun 12, Gwathmey 13/3, Kiss V. 17. Csere: Rátkai, Katanic 2, Simon Zs. 8/6, Sanchez, Szücs R., Kaszás-Pap, Olawuyi. Vezetőedző: Jovan Gorec.

SERCO UNI Győr: Ellenberg 14/3, Dubei 6, Dombai 8, Oroszova 2, Mompremier 8. Csere: Nagy D. 3, Bach 12/6, Williams 8, Török 16/12, Rozman, Weninger 2, Varga Z. Vezetőedző: Cziczás László.

"Nehéz mérkőzésre számítottam, a várakozásom bejött. Az első félidőben támadásban és védekezésben versenyben voltunk a Győrrel. A második félidőben többet hibáztunk, de nem vagyok elkeseredve, van még lehetőségünk javítani. Pozitívum volt, hogy a magas játékosok teljesítményét tudtuk egalizálni." - mondta Jazmon Gwathmey a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón

Az NKA Universitas PEAC következő bajnoki mérkőzését március 5-én játsza, Szekszárdon.