Megérezte a sok hiányzót a Kozármisleny labdarugó csapata

2024. április 8. 09:29 2024. ápr. 8. 09:29

Az NB II-es labdarúgó bajnokságban a Kozármisleny otthonában fogadta a Kazincbarcika együttesét. A bajnoki tabellán elfoglalt hely alapján a vendéglátók voltak az esélyesek, de nem sikerült a hazaiaknak a várt eredmény elérni. Meglepetésre, a borsodi együttes hagyta el győztesként a pályát, 2-0-s eredménnyel.

Mumus csapattal találkozott a HR-Rent Kozármisleny együttese, bajnoki mérkőzésen még gólt sem sikerült lőni a Kazincbarcikának. A mislenyi csapatból több játékos is hiányzott, Kirchner Krisztián 5 sárga lapos eltiltás, Horváth Dániel pedig kiállítás miatt nem volt bevethető. A csapatkapitány Gajág Gergő és Hegedűs Márk sérülés miatt nem volt bevethető, míg Bor Dávidnak a tegnapi edzésen egy ütközést követően szenvedett fejsérülést.

A 13. percben Beke jobb oldali beadása után Horváth P. fejelt, de Varga J. ki tudta fejelni a labdát és fel tudtak szabadítani a vendég védők.

A 27. percben Pethő szerzett labdát és ment el a jobb szélen, majd Pekárnak passzolt, akinek lövését a kapujából jó ütemben kiérkező Lékai védte bravúrosan, a kipattanó azonban Pethő elé került, aki Lékai mellett a kapuba lőtt. 0-1.

A 42. percben Füredit a tizenhatoson belül büntetőgyanús helyzetben buktatták.

Nem túl magas színvonalú első félidőt láthattunk, helyzet szinte nem is alakult ki a kapuk előtt, inkább a mezőnyjátékról és a párharcokról szólt a játékrész.

A 72. percben egy gyorsan elvégzett bedobást használtak ki a vendégek, Lékai érkezett a kapujából, de Pethő elöbb érte el a labdát és a hazai kapus felett kapuba fejelte a labdát, 0-2, és maradt az eredmény. A vendégek elvitték a három pontot Mislenyből.

HR-Rent Kozármisleny – Kolorcity Kazincbarcika SC 0-2 (0-1)

 

 

Aczél Zoltán, a Kozármisleny vezetőedzője. Gratulálok a Kazincbarcikának, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nem akartak túl sokat csinálni, azt csinálták, amit nagyon jól tudnak. Nem foglalkoztunk azzal, hogy voltak eltiltottjaink és hiányzóink, de az első félidő az ittlétem óta az egyik leggyengébb félidőnk volt. Én viszem el a balhét, mert hittem egy kezdő 11-ben, de sajnos nem működött, ezért vállalom a felelősséget. Ilyen rossz félidőt sem az idei szezonban, sem az NB III-ban nem láttam még a csapattól, de ez a csapat is mi vagyunk! A második félidőben már volt tűz, de sajnos helyzet nélkül nem lehet bajnoki mérkőzést nyerni. Az ellenfélnek sem volt sok helyzete, mindkét félidőben volt 1-1 helyzete. Az ellenfél nagyobb tűzzel játszott, átérezték azt, hogy 6 pontra vannak a kieséstől, míg 1 pontra a 6. helytől. A mi esetünkben 8 pontra voltak mögöttünk, de nem érzem azt, hogy a játékosaim elégedettebbek lettek volna, de az biztos, hogy ma a párharcok közel 80%-át nyerték meg a vendégek, ilyen mutatóval pedig nem lehet mérkőzést nyerni, szinte leatletizáltak minket. Ezen el kell gondolkoznunk, de mondom még egyszer, ezek is mi vagyunk, ugyanazok a játékosok, akik meccseket nyertek.

 

Csábi József, a Kazincbarcika vezetőedzője: Kitaláltunk valamit, ami nagyon jól működött az első félidőben. A második félidőben a Kozármisleny egy másik rendszerre váltott, ekkor volt egy 5 percünk, amikor nehezen tudtuk lereagálni, de utána jól meccseltük le. Nagyon fegyelmezetten, harcosan, taktikusan futballozott a csapatunk és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk egy nagyon jó csapat otthonában. Ez egy nagyon értékes győzelem egy extra szezont futó Kozármisleny otthonában, nagy siker ez számunkra!

 

KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke P., Ikonomou, Füredi, Turi (Koszovscsuk, 81.) – Molnár Á. (Nagy M., 61.), Nagy E. (Vogyicska Bálint, 75.), Schuszter, Tóth Z. (Kozics, a szünetben) – Daru, Horváth P. (Major S., a szünetben). Vezetőedző: Aczél Zoltán
 

KAZINCBARCIKA: Tóth B. – Ternován, Heil, Süttő, Kotula – Varga J. – Pinte P. (Ádám F., 88.), Csatári, Kártik (Szabó B., 65.), Pekár L. (Kurdics, 65.) – Pethő B. (Vincze D., 79.). Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Pethő B. (27., 72.)

 

Szerző: Szabó Ferenc