Nagy szerepet játszottak a pécsi orvosok az aranyérmes Magyar Labdarúgó Orvos Válogatottban

2022. július 14. 11:57 2022. júl. 14. 11:57

Portugáliában rendezték az idei, sorban a 41. Medigamest, az Orvosi Sport Világjátékokat, melyre 2022. július 3-10. között kerül sor Algarvéban. A Pécsi STOP a magyar labdarúgó küldöttség vezetőjével, a pécsi klinika érsebészével, Fazekas Gáborral beszélgetett.

- Az első mérkőzésüket a brazilok ellen 3-0 as győzelmet hozott. Mivel lepték meg a Dél amerikai orvos csapatot - kérdeztem.

- A fiúk hamar kezükbe vették az irányítást és ennek kisvártatva meg is lett az eredménye. A 13. percben szöglethez jutottunk, Gelencsér Bálint pedig úgy gondolta, felesleges itt szögletvariációkkal vesződni. Ennek a gondolatmenetnek a vége pedig az lett, hogy szögletből a kapuba csavarta a labdát, ami még a technikás focihoz szokott brazilokat is meglepte. Ez láthatóan nem ízlett a Copacabanán edződött dél-amerikaiaknak, így helyenként durván játszva próbálták meg kicsikarni az egyenlítést. A fiúk viszont állták a sarat a félidő végéig és ez a második félidőben sem változott. Végig dominálva a meccset több helyzetet is elpuskáztunk, majd a második félidő felénél büntetőhöz jutottunk, amelyet Gelencsér Gergő értékesített eldöntve ezzel a 3 pont sorsát. A hátralévő negyed óra akár már le is csordogálhatott volna, azonban jó magam is betalált egy beadást követően, 3-0- al zártuk az első mérkőzést. Nagyon jó volt, hogy sikerrel kezdtük a tornát, hiszen generációváltásban vagyunk. Ebben komoly szerepe van PTE orvoskar támogatásának is, és annak, hogy több fiatal PTE-s is csatlakozott hozzánk. Köztük olyanok vannak mint a orvostan- vagy gyógyszerészhallgatók, és közülük négyen az idén az NB 3-ba feljutó PTE-PEAC együttesének a tagjai. A folytatásban négy meccset nyertünk meg a  döntőig. Négy alkalommal az ellenfél nem tudta bevenni a kapunkat. A döntőben Norvégia ellen a rendes játékidőben 2-2-es eredményt értünk el, majd a 11-es rúgásokkal mienk lett az arany érem és a csapatnak járó serleg. Hatalmas siker ez számunkra, hozzáteszem a legjobb játékosnak is pécsit választottak, Gelencsér Gergőt.

A pécsi küldöttség vezetője, Fazekas doktor azt is elmondta, hogy 2023-ban a portugáliai Madeirán lesz a világverseny.

A csapat PTE-s kötődésű tagjai: Belák Mátyás (PTE KK Urológiai Klinika), Fazekas Gábor (PTE KK Érsebészeti Klinika), Gelencsér Bálint (PTE GYTK), Gelencsér Gergő (PTE ÁOK), Gyimesi Tamás (PTE KK 2-es Belgyógyászati Klinika), Miltner Szabolcs (PTE GYTK), Rácz Levente (PTE GYTK), PTE ÁOK alumnik: Berta Dániel, Lukács Márk, Radics Domonkos, Szijjártó Balázs

 

Szerző: Szabó Ferenc