Pécsi befutóval bővül az eddigi legszínvonalasabb Tour de Hongrie

2023. február 28. 18:49 2023. feb. 28. 18:49

A szervezők szerint az idei lesz minden idők legjobb magyar versenye, amely május 10-től 14-ig 5 szakaszon lesz látható. A harmadik versenyrészlet, ami a sprintereknek és a hegyimenőknek is megfelelő teret ad, Pécsett, az állatkertnél ér véget.

A budapesti sajtótájékoztatón először ismertették a közönséggel a Tour de Hongrie időpontját, majd minden felszólaló méltatta a verseny nívóját. Már tavaly is a Giro d’Italia “riválisa” tudott lenni a magyar bicikliverseny, most viszont a bringások névsora az egyik legerősebb lehet az európai porondon. “Már elérkeztünk arra a pontra, ahol a rajt és célállomásként szóba jöhető várások közül volt, aki meg is sértődött, hogy miért nem rá esett a szervezők választása.” - jegyezte meg Révész Máriusz mosolyogva beszédében.

Tudatos döntés volt a szervezők részéről, hogy idén Magyarország nyugati területén legyen a verseny jelentős szelete, az utolsó, budapesti szakaszt leszámítva minden útvonal a fővárostól nyugatra található.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy sok külföldi érdeklődőt várnak emiatt a szlovén és a horvát határ mellől. A 2023-as Tour de Hongrie harmadik szakasza Pécsett ér végett, a Mecseken lesz a befutója az egyik legnehezebb szakasznak. 3. szakasz: (május 12.): Kaposvár – Sásd – Mánfa – Pécs – Orfű – Pécs (179,9 km) Péterffy Attila, városunk polgármestere az esemény után a Pécs TV-nek elmondta:

“Nyilván a profi sportolók mellett itt a sportág amatőr szerelmeseit, és a fiatalokat akarjuk megmozgatni, és a kerékpározás irányába vinni őket. A magam részéről nagyon hamar beleszerettem ebbe a projektbe, és amellett, hogy örülünk, amiért a 2023-as útvonalba bekerült Pécs, mi már jeleztük a szervezőknek, hogy akár jövőre, meg az után is jöhetne hozzánk a Tour de Hongrie.”

 

 

Ami miatt még megkerülhetetlen lesz a pécsi befutóval végződő versenyrészlet, hogy a jelentős százaléka hegyi szakasz, így teljesen átírhatja az addigi sorrendet. A többi versenynapon inkább a sprinterek erőssége tud érvényesülni és dominálni.