Pécsi döntetlenjével még nem jutott fel az MTK

2023. május 9. 12:33 2023. máj. 9. 12:33

A második helyen álló MTK Budapest gól nélküli döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként a labdarúgó NB II 36. fordulójának hétfői zárómérkőzésén, így matematikailag továbbra sem biztosította be a feljutását.

Három fordulóval az NB II 2022/23-as pontvadászatának vége előtt már eldőlt, hogy a DVTK bajnokként folytathatja nyártól az élvonalban, a tabella második, szintén feljutást jelentő helyét az MTK Budapest birtokolja, ám ahhoz, hogy a fővárosi kék-fehérek elérjék céljaikat, legalább négy pontot kell szerezniük az Ajkát maguk mögött hagyva. Vasárnap egy pontot begyűjtöttek, 0-0-as eredménnyel zárták a találkozót.

A találkozó megkezdése elött gyászszünetet tartottak, május 1-jén tragikus körülmények között elhunyt korábbi PMFC labdarúgó. Fujsz Richárdra emlékeztek. Az egykori játékos a ZTE FC utánpótlásban nevelkedett, 18 évesen pedig bemutatkozhatott a kék-fehérek felnőtt csapatában. Zalaegerszegi időszakát követően a 2018/2019-es szezonban a PMFC-t erősítette, a támadó 23 tétmérkőzésen 2 gólt jegyzett piros-feketében, majd az utóbbi években a nagykanizsai futsal csapatban játszott. Az MTK Budapest nem tett azért, hogy győztesen térjen haza Pécsről, teljesen feladta a területeket, Németh Krisztiánig szinte el sem jutott a labda. A PMFC ugyan így tudta tartani, járatni a labdát, de nem volt meg benne az a lendület, amivel át tudta volna játszani enervált, teljesen közömbös ellenfelét. A pécsieknek így is volt egy két veszélyes lövése, de ezeknél Rácz Gergő hárítani tudott.


Weitner Ádám, (a PMFC vezetőedzője): Két szervezett csapat mérkőzését láthattuk. Mindkét együttes stabilan védekezett. Szerintem egy kicsivel több helyzetet dolgoztunk ki ellenfelünknél, ugyanakkor sajnálom, hogy ezekből nem tudtunk gólt szerezni. Abban kell fejlődnünk, hogy hatékonyabb legyen a támadójátékunk.

Horváth Dávid, (az MTK Budapest vezetőedzője): Nem volt közönségszórakoztató a mérkőzés. A hazai csapat nagyon szervezetten és masszívan játszott, miként teszik ezt az egész évben. A részükről nem voltak meg a támadózónában azok a villanások, amelyek szükségesek lettek volna védelmi vonal áttöréséhez. Ennek is tudható be, hogy kevés helyzetet alakítottunk ki. Ennek ellenére megfelelő volt a kockázatvállalásunk, nem akartunk belemenni egy adok-kapokba. Jól tudtuk, hogy elegendő az egy pont is a feljutáshoz, aminek rendkívül örülünk.

 

Szerző: Szabó Ferenc