Pécsi sportsiker: világbajnok lett Konkoly Zsófia!

2022. június 14. 14:33 2022. jún. 14. 14:33

Bravúrosan mutatkozott be Konkoly Zsófia a PSN Zrt./Sportiskola versenyzője a vébén, hiszen az első számában SM9-es kategóriában rögtön aranyérmet szerzett! A magyar csapat egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett a Madeirán zajló paraúszó-világbajnokság hétfői versenynapján.

A viadal már vasárnap elkezdődött, de a magyarok csak hétfőn mutatkoztak be, nem is akárhogyan.

A paralimpiai bajnok Konkoly remekül kezdte meg a délelőtti előfutamot, első helyen jutott a döntőbe, kategóriájának legjobb időeredményével.

 

A tavaly, Tokióban paralimpiai bajnoki címet szerzett Konkoly Zsófia hatalmasat úszott az SM9-es kategória 200 méter vegyes döntőjében, nagyot küzdött a világbajnoki címért, amelyet végül sikerült is megszereznie. Ugyanebben a számban, az SM10-es kategóriában az ugyancsak paralimpiai bajnok Pap Bianka a holland Lisa Kruger mögött a második helyen ért célba.

 

Konkoly Zsófia a vb-n még négy számban ugrik vízbe: 100 m pillangó (június 14., kedd), 400 m gyors (június 16., csütörtök), 100 m hát (június 17., péntek), 50 m gyors (június 18., szombat). A mai napon 100 pillangón szoríthatunk a pécsi klasszisért.