PVSK-ÖTYE is bajnok lett

2024. május 17. 16:15 2024. máj. 17. 16:15

A PVSK sportegyesület női kosárlabda szakosztályában van egy igazán különleges kosárlabda-csapat. A meccseikre, csak egyet edzenek hetente, hétfőn, azon az egy edzésen sem a kosárlabda az elsőszámú prioritás. Rendszeresen buliznak és csapatépítésen dolgoznak vidáman.

 

Ők a PVSK Öreg Tyúkok Egylete, vagyis az ÖTYE. Hogy is lehetne nem szeretni, hiszen így is megnyerték a bajnokságot, immáron másodszor zsinórban! Nem beszélve arról, hogy senki sem feledkezett meg arról a tényről, hogy „igazán” aktív korukban mennyi örömet is szereztek a fekete-fehér színekért szorítóknak! A csapat egyik motorja, Temes Boglárka válaszolt kérdéseinkre a PVSK honlapján:

 

- Ki volt a legnagyobb, legkeményebb ellenfél?

- Az elmúlt éveket nézve a Komló csapata volt az, akikkel szoros meccseket játszottunk. Idén viszont a Kaposvár okozott pár nehéz pillanatot nekünk. Ezért is örülök, hogy a szezon legfontosabb meccsén végül sikerült legyőzni őket.

 

- Mi a titok? Hogy van az, hogy rendszeresen legyőzitek az aktív pályafutásukat töltő fiatalokat?

- Sajnos ezt a titkot nem árulhatom el.

 

- Mennyit készültök együtt? Milyen intenzitással?

- Nem mondanám azt, hogy különösebben készülnénk. Heti egy edzésünk van, ahol közösen szoktuk jól érezni magunkat és néha kosarazgatunk is közben. A többit mindenki önállóan oldja meg. Van, aki rápihen a meccsekre, van, aki kondiba jár, van, aki edzést tart, és van, aki civilben dolgozik. A lényeg, hogy mérkőzésen összeálljon a csapat, nekünk az a fontos, hogy felszabadultan játszhatunk! A többit megoldja a rutin és az évek, vagy akár egy Iványi Dalma.

 

- A pályán kívül milyen a kapcsolat a csapattagok között?

Nyugodt szívvel mondhatom, hogy nagyon jó! A csapatot érintő döntéseket közösen hozzuk meg, néha az edzésen, néha egy vacsora mellett, vagy netán egy buliban. A legfontosabb dolog, ami közös bennünk, az a kosárlabda. Valamilyen formában, de mindenki kapcsolódik a sportághoz, illetve a PVSK-hoz. Legyen akár edző, szülő, asztalszemélyzeti tag, stb. Így ha nem is edzésen vagy a mérkőzéseinken, de sokat találkozunk egymással.

 

Az MKOSZ honlapján teljesítmény mutatókat is találunk. A Horváth Judit régiós kosárlabda bajnokságot a PVSK-ÖTYE nyerte, mögöttük a Gyakorló DSE (Kaposvár) Komló, MEDIKUS SE végzett. A bajnokságban a legjobb pontátlagot (13) Temes Boglárka érte el. Tripla dobásokban Molitor Ágota került a dobogó legfelső fokára 21 ponttal. Második helyen 20 ponttal Szabó Laura végzett. Büntető dobásokban is Temes volt a legjobb.  

 

Szerző: Szabó Ferenc