Simon Zsófia visszatér Pécsre

2023. november 18. 11:46 2023. nov. 18. 11:46

A tavaly még az NKA Universitas PEAC (most már NKA Universitas Pécs) csapatát erősítő, rutinos ex-válogatott kosárlabdázó a szezont követően pihenőre vonult, de nem mondott le végleg a sportról. Úgy tűnik, hogy nyitott kapukat döngetett, hiszen ismét lehetőséget kap a Nemzeti Kosárlabda Akadémián Simon Zsófia.

Simon Zsófi nagyon fontos láncszeme volt az elmúlt másfél szezonban a csapatnak. A rutinja és a fontos pillanatokban nyújtott klasszis teljesítménye rengeteg nehézségen húzta át együttesét. Mivel az idei szezonban a pécsi lányok átlagéletkora még a tavalyinál is jóval alacsonyabb, így most különösen jó lehet, hogy ismét egy vezéregyéniség érkezik a klubhoz. A bejelentéssel nem vártak sokáig, mindössze hétfő óta edz régi-új csapattársaival "Simi". A transzfer kapcsán érdekesség, hogy ezzel Simon Zsófia már harmadszor csatlakozik a pécsi együtteshez, ugyanis 2018 nyarán és 2022 februárjában is aláírt a városba.

Kond Árpád, az NKA Universitas Pécs ügyvezetője az új igazolás kapcsán elmondta, hogy zökkenőmentesen sikerült az újbóli beilleszkedés, fizikálisan kiváló állapotban érkezett Spanyolországból a 34 éves játékos. A nyilatkozatból az is kiderül, hogy a vasárnapi rangadón a Győr ellen akár már pályára is léphet hazai környezetben.

"Simon Zsófi visszatért! Hétfő óta együtt edz a társakkal a korábbi válogatott játékos, aki a folytonosságot és a tapasztalatot jelenti a fiatal magyarokra és akadémiás játékosokra építő csapatunkban" - írja Facebook oldalán az NKA Universitas Pécs

Forrás: peacpecs.hu