Újra lesz Pécsnek NB I-es férfi kosárlabda csapata

2023. május 11. 13:36 2023. máj. 11. 13:36

Eldőlt, hogy a 2023-2024 évi NB I-es férfi kosárlabda bajnokságban egy év szünet után ismét lesz pécsi együttes. A PVSK-VEOLIA a MAFC, az NKA Pécs a VASAS Akadémia ellen harcolta ki a döntőbe jutást, ahol három győzelem után valamelyik pécsi együttes ismét az NB I-es bajnokságban játszik.

Az NKA Pécs az elődöntő párharc első két mérkőzésén bizonyította, hogy jobb csapat a Vasasnál. Kedd este azt is bizonyította, hogy a Piros csoport legjobb együttese, nem véletlenül zárták az alapszakaszt az élen. Hazai pályán ez kötelezőnek tűnt, ugyanakkor mindenki tisztában volt vele, hogy sokszor pont az ilyen feladatok a legnehezebbek. Az első negyed alapján úgy tűnt, hogy sétagalopp lesz ez számunkra, hiszen hamar jelentős előnyre tettünk szert (25-10). A 14. percben Meszlényi Róbert zsákolásával már hússzal vezettek (35-15), ám ekkor megállt a tudomány: a nagyszünetre visszakapaszkodtak a vendégek (44-38), akik egyetlen pillanatra sem adták fel. A harmadik negyed elején még tartotta magát a Vasas, hogy aztán néhány perc alatt végképp eldöntsék a meccset. Nemanja Djordjevics és Kerpel-Fronius Gáspár is termelte ekkor a pontokat, ellenfél pedig ekkor már nem tudta tartani a lépést az NKA gárdájával. Végül magabiztos, 93-79-es győzelmet arattak, amivel megváltották a jegyünket a bajnoki döntőre, ahol a MAFC-ot búcsúztató PVSK vár majd a másik pécsi együttesre.

NKA Pécs–Vasas Akadémia 93-79 (25-10, 19-28, 27-18, 22-23)

Ivica Mavrenski, az NKA Pécs vezetőedzője: – Szeretem így kezdeni a nyilatkozatomat: gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez és ezúttal a döntőbe jutáshoz is! Ahogy a párharc előtt hangsúlyoztam, a Vasas nagyon kemény ellenfél, jó szisztémában játszik. A legfontosabb számunkra az, hogy három mérkőzés alatt lezártuk a párharcot, és most már csak a döntőre koncentrálhatunk. Gratulálok a Vasasnak is, és sok sikert kívánok a harmadik helyért zajló párharcban!

 

A PVSK-VEOLIA csapatánál sokan arra számította, hogy kőkemény, és minden bizonnyal bitang nehéz meccs vár majd a csapatra, a MAFC ellen a hazai mérkőzésen. A csapat kedd este alaposan rácáfolt minden bizonytalankodóra. Olyan fergeteges játékkal indítottak az elődöntő harmadik mérkőzésén, ami gyakorlatilag percek alatt megtörte, az egyébként láthatóan felspannolva, lelkesen érkező Az, hogy 10-0-al kezdték Harlerék, már demoralizáló volt, de ráadásként a palánkok alatt olyan fölényben játszottak, amire az első két meccs alapján aligha számított bárki is. Bíró Olivér és Horti szó szerint minden lecsorgó labdát elhozott, így nem is maradt más, mint elől a gyorsindításokat bedobálni. Ez pedig bizony egészen a nagyszünetig kiválóan működött is. Az első negyed után 13, a félidőben már 24 ponttal vezettek a hazaiak. Leírhatjuk, hogy Igazi örömünnep lett a végjáték, harmadik találkozó végül az egész párharc legsimább csörtéje lett. A páros csatát pedig 3-0- al nyerte a PVSK-VEOLIA.

PVSK-VEOLIA - MAFC 101-80 (26-13, 29-18, 27-24, 19-25)

 

Szrecsko Szekulovics, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak! Nagyon jól játszottunk, 3-0-ra nyertünk a MAFC ellen, de korántsem volt ennyire könnyű dolgunk ellenük. Örülök neki, hogy így sikerült ez a párharc, így több időnk lesz a regenerálódásra, felkészülésre. Döntőben vagyunk, ezt közösen értük el a szurkolókkal, a szakmai stábbal, a PVSK családdal!

 

 

 Szerző: Szabó Ferenc