Vége: a MOL nem finanszírozza tovább a Fehérvárt

2023. június 2. 12:50 2023. jún. 2. 12:50

A MOL nem hosszabbítja meg a szponzori szerződését a Fehérvár FC Kft-vel – áll az előbbi szervezet sajtóközleményében.

A MOL a nemzeti bajnokság színvonalának javulása, illetve a magyar labdarúgásban körvonalazódó szervezeti változások miatt döntött úgy, hogy 2010-től szponzorként lép be a magyar labdarúgó-bajnokságba. Az együttműködés nyomán a székesfehérvári klub a nemzeti bajnokság meghatározó csapatává vált és tisztességgel helytállt az európai kupaporondon is - írja Nemzeti Sport.

A futballklub ez idő alatt három bajnoki címet szerzett (2011., 2015., 2018.), elhódította a Magyar Kupát (2019.) kétszer lett Szuperkupa győztes (2011., 2012.) és két alkalommal bejutott az Európa liga csoportkörébe (2012., 2018.). Mindemellett a klub több játékost adott a válogatottnak.

„Köszönjük az elmúlt tizenhárom évet! A magyar sport meghatározó támogatójaként kiemelkedően sikeres volt az együttműködésünk. A Fehérvár FC tulajdonosával elindított közös munka célja az volt, hogy itthon is létrehozzunk egy professzionális labdarúgó klubot, ahol tiszták a folyamatok, hosszú távon biztosítottak a feltételek és üzleti alapokon nyugszik a működés. Bízunk abban, hogy ez a váltás, az új impulzusok jó hatással lesznek az egyesületre, a városra és újra a sikeres pályára terelik a csapatot. Köszönjük a klub valamennyi játékosának, szakemberének és vezetőjének a közös munkát és az elmúlt éveket. 2010-óta   a magyar labdarúgás nemzetközi mércével is nagyot lépett előre, és minden magyar büszke lehet az eredményekre” – fogalmazott Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója a szervezet által küldött sajtóközleményben.

A lap emlékeztet: a MOL évek óta támogatója a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, a magyar válogatottnak és 2020 óta névadó szponzora a Magyar Kupának. Emellett részt vesz a dunaszerdahelyi DAC, a Topolya FC és a Sepsi OSK támogatásban is.

Forrás: Nemzeti Sport