Hiába bizonyította az UEFA tételesen a magyar szurkolók rasszista megnyilvánulásait, Kővári János nem hisz nekik

2021. július 12. 13:12 2021. júl. 12. 13:12

Az Európai Labdarúgó-szövetség mindhárom, magyar Európa-bajnoki mérkőzés után vizsgálatot indított, meg is lett az eredménye. El kell szomorítsam azokat az olvasóinkat, akik szerint a züllött nyugat támadásba indult hazánk ellen és csak velünk szemben indítottak eljárást. Ez nem így van, például az angolokat is keményen megbüntették. Nagy felháborodást okozott azonban a Fideszben, hogy egyes magyar szurkolók viselkedése miatt az UEFA három zárt kapus mérkőzéssel, és 100 ezer eurós pénzbírsággal büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget. Bár tételesen felsorolták miért kaptuk a büntetést, Kővári János, pécsi önkormányzati képviselő szerint ez nettó hazugság vagy tévedés, ő ott volt a meccsen és semmilyen rasszista megnyilvánulást nem tapasztalt.

Magyarország-Portugália

  • „ANTI-LMBTQ” molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)
  • „Cristiano homosexual” rigmus többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt)

Magyarország-Franciaország

  • Black Lives Matter (térdelés) elutasító molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)
  • „Buzi franciák bonjour” rigmus többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt)

Németország-Magyarország

  • „LMBT? Nein, Danke” molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)
  • „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmus többszöri (és himnusz alatti) skandálása (hangfelvétellel igazolt)

 

Kővári Jánost viszont nem érdeklik a fényképpel, illetve hangfelvétellel igazolt anyagok, ő mindent látott és hallott élőben, ezek alapján pedig megállapította, hogy szó sincsen itt rasszizmusról. Véleménye szerint az lehetett még a probléma, hogy "ellentétben a franciákkal a mieink csapatként harcoltak az országukért, értünk". A politikus mérgében megálljt parancsolt Facebook posztjában az "alattomos" UEFA-nak:

Forrás: Facebook

Szerintünk pedig inkább arról van szó, hogy a képviselő úrnak nem sikerült értelmeznie az UEFA szankcióit, melyek nem a magyar labdarúgó-válogatott sportteljesítményét értékelték, hanem a szurkolók bekiabálásait, dühét és az agresszív gyűlöletkeltését. Mi azt gondoljuk, hogy ezeknek a megnyilvánulásoknak nemhogy a lelátón, de a mindennapi életben sincs helye. Hiába próbáljuk azt hazudni és végletekig bizonygatni, hogy ilyen nem történt meg, csak azt érjük el, hogy az egész világ rajtunk fog nevetni.

Értjük mi, hogy Kővári úr mérges most és dühös, mi se örülünk a büntetésnek, de ahelyett, hogy letagadnánk és semmisé tennénk ezeket a gusztustalan dolgokat, inkább konstatálunk és azért küzdünk, hogy többet ehhez hasonló rasszista tevékenységek ne fordulhassanak elő. 

Szerző: A.Pécsi.Proli

Forrás: Pécsi STOP