Zsák a foltját: Kővári János egyre fokozódik

2023. november 22. 11:22 2023. nov. 22. 11:22

A Fidesz kedvenc saját helyi civilje, Kővári "sosem ültem a FIDESZ-ben" János már eddig is sok vidám pillanatot szerzett a keserű és fekete politikai humorra érzékeny pécsieknek. Ám valami történhetett vele, mert ez a sipka egyre hangosabban csörög. Most éppen közvéleményt kutatva derítené ki, ki legyen „közülük” a polgármester-jelölt. Egy korábbi posztja alapján nagyban támaszkodna a Grabovoj-számsorok és a lapospécs-elmélet híveire is. Nagy lehet a baj, mutatjuk, miből gondoljuk ezt.

Egy korábbi cikkünkben alaposan végigvettük, hogy kik közül kerülhet ki a NER pécsi polgármesterjelöltje.

A cikk arról szól, hogy a Fidesz nem kapkodja el pécsi polgármesterjelöltjének megnevezését, és arról, hogy ezen miért nem csodálkozunk. Ebben leírtuk azt is, hogy Kővári János, afféle Fidesz kedvenc független civilként nagyon szívesen felhúzná ezt a jelölti zakót.

Ám hogy ilyen nagyon görcsösen akarja ezt, azt nem gondoltuk volna. Pedig erről tanúskodik a legutóbbi Facebook-posztja, ahol azt állítja:

„Már hetek óta érdeklődnek nálam sokan, hogy ki lesz közülünk Pécs polgármester-jelöltje?!”

Csak tippelni tudunk, de a „közülünk” a NER-t kiszolgáló, magát megtévesztő módon nemzetinek nevező oldal jelöltaspiránsait jelentheti. Na ezt szeretné Kővári közvéleménykutatással eldönteni:

„Nos meglátásom szerint erről a pécsieknek kell dönteni, ezért közvéleménykutatás keretében erről megkérdezzük Önöket is.”

És természetesen finoman érzékelteti azt is, hogy ő bizony nem ugrana el a megtiszteltetés elől.

Az ötlet maga nem lenne ördögtől való, a demokratikus politikai erők ezt már ki is találták: előválasztásnak hívták.

Ám aki a realitás talaján mozog, pontosan tudja, hogy az ilyen kulcskérdések a Fidesz pártközpontjában dőlnek el, vagy még inkább Hatvanpusztán a vasárnapi wagyusteak mellett. Ezek a demokratikus eszközök az ellenzéki pártok és a hanyatló nyugat undok eszközei, Orbánnak sose volt rájuk szüksége. Tudja ő azt a pécsiek nélkül is, hogy mi a jó nekik.

Éppen ezért teljesen érthetetlen az a reménytelen vergődés, amit Kővári előad. Majd úgyis szólnak neki, ha ő akar lenni a jelölt.

Na de a valódi üzenete a posztnak az, hogy valóban nagy a baj. Az, hogy a pécsi Fidesznek ötlete sincs, hogyan vezetné a várost, nap mint nap kiderül. Amikor valamelyik helyi emberük a propagandistáik előtt megígéri azt, hogy ha jövőre nyernének, akkor végre kitalálnák, hogy hogyan csinálnák meg, amit 11 év alatt amúgy meg sem próbáltak. Ám az is egyre nyilvánvalóbb, hogy teljes a tanácstalanság a polgármesterjelöltet illetően is.

Röviden: fogalmuk sincs, hogy mit csinálnának, és azt sem, hogy kivel.

Az ezt megelőző posztja mondjuk alapjaiban kérdőjelez meg mindent, ami higgadt és emberi. Egy Mandiner cikket osztott meg ezzel a szöveggel:

„Bill Gates így akarja igába hajtani a Föld népeit? Az a terve, hogy kötelező legyen chippet viselnünk, s csak ezzel azonosíthassuk magunkat.”

A „chipp” szó egyébként ebben a formában is létezik, egy japán rajzfilmfigura, bár sanszos, hogy a jó képviselő inkább a chipre gondolt.

Ám, talán mindenkinek világos, hogy az igazi baj nem ez, hanem a mérhetetlen tempójú sodródás azok irányába, akik hisznek abban, hogy a háttérhatalom chipet ültet belénk, hogy a Föld és Pécs is lapos, valamint abban, hogy ha erősen koncentrálunk egy számsorra, akkor elmúlik a reflux, vagy egyenesen azonnali csoda történik.

Mondjuk, az egyfajta politikai karakánság, ha az ember világosan leszögezi, hogy miként látja a világot mozgató erőket, és kikre is számít igazán az elmerogyás rögös útján.

De nem az irigység beszél belőlünk, sőt, segítünk is egy kicsit. Ha elegen koncentrálnak arra, hogy 7123371287, és a számokat ezüst színben kivetítik a homlokukra, akkor Kővári lesz a Fidesz polgármesterjelöltje. És akkor ő majd kiveteti a kiválasztottakból a gyilkos chipet, akik így felszabadultan lógathatják le a lábukat a Föld széléről.

Becsszó!

 

Szerző: A.Pécsi.Proli