Hoppál Péter kineveti a fejlődést Pécsen

2024. február 25. 12:47 2024. feb. 25. 12:47

Már sokadjára tartunk itt. A pécsi Fidesznek 10 év állt rendelkezésre, hogy valamilyen érdemi projektet véghez tudjon vinni a városban. Az üres ígéretek és a semmittevés mellett bravúrosan sikerült kétszer is csődbe vinni a várost, azt az adósságot máig Péterffy Attila ideje alatt fizeti vissza a városvezetés. Most, amikor ezen kívül érdemi munka folyik - gondoljunk csak a vásárcsarnokra, a Lauber Dezső Sportcsarnokra, az aquaparkra, a Misina Tetőpont - Családi és Mozgástérre vagy éppen a hosszú évekig elhanyagolt utak javítására - Hoppál Péter, a pécsi Fidesz embere elintézi mindezt egy röhögéssel.

Fideszes tempó, fideszes stílus.

Néhány napja számoltunk be arról, hogy Péterffy Attila és Ruzsa Csaba egy sajtótájékoztatón emelték ki, hogy átfogó útfelújítási programba kezdenek, ráadásul önköltségből, ugyanis a Fidesznek köszönhetően uniós forrásokat már nem tudnak erre a célra fordítani.

Hoppál Péternek éppen az lenne a feladata országgyűlési képviselőként, hogy a Parlamentben lobbizzon az útfelújításokért, de ugye a történet ismert. A világ összes ideje sem lenne elég Hoppálnak ahhoz, hogy ezt elintézze, tekintve, hogy még a fideszes városvezetés idején sem történt semmi. Most, hogy akad olyan - a Péterffy-féle városvezetés - aki helyette is elvégzi a munkálatokat, például a szervezéshez elengedhetetlen tárgyalásokat és a kivitelezővel való egyeztetéseket, hogy elkezdődhessen a projekt, Hoppál Péter mindezt egy nevetéssel elintézi.

 

Fideszes tempó, fideszes stílus.

Mit számít az, Hoppál Péternek, hogy a pécsiek élete könnyebb lesz? 17 helyszínen és mintegy 33 ezer négyzetméreten újítják meg az utakat Pécsen néhány hónap alatt. Lehet, hogy azért tartja viccesnek, mert egyáltalán nem végez érdemi munkát a városban, csak néha ellátogat egy-egy sajtótájékoztatóra? De akkor mit csinál az országgyűlésben, ha nem a pécsiekért dolgozik?

Fideszes tempó, fideszes stílus.

Mondjuk erkölcsi dolgokról már régóta nem érdemes Hoppál Péterrel vitatkozni, ez igaz, hiszen már korábban bebizonyította, hogy ez a terület nem az erőssége, amikor nem a bicskei gyermekotthon áldozatai mellett állt ki, hanem a kegyelmet adó Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán mellett. Tette mindezt hosszú napok hallgatása után. Bár az ütemérzéke páratlan volt, azt elismertük korábban is.

Fideszes tempó, fideszes stílus.

És akkor mi lesz a következő? Most még nevetgélnek a Péterffy Attila által elintézett útfelújításokon, aztán amikor elkészülnek a projektek és tetszik a pécsieknek, akkor megpróbálják saját sikerükként elkönyvelni és learatni a babérokat, mint a Pécs-Pogány Repülőtér esetében? Persze azóta kiderült, hogy azok a fideszes politikusok, akik nagydobra verték a charterjáratok újraindulását, de még a légitársaság nevét sem tudták eltalálni, azok az égvilágon semmit nem tettek annak érdekében, hogy Pécsről Münchenbe és Máltára repülhessünk márciustól.

"Australian Airlines indít faados járatot"

 

Fideszes tempó, fideszes stílus.

Vagy mi lesz a következő, fideszes képviselő urak? Azért nevetgélnek ezen, mert a pécsiek kényelmét biztosító útfelújításokat is bohóckodásnak tartják, ugyanúgy mint amikor a Pécs Jövője Frakciószövetség tagjai kiálltak a bicskei gyermekotthon bántalmazott gyerekei mellett?

Fideszes tempó, fideszes stílus - lehet, hogy éppen emiatt került annyira mélyre a város a Fidesz 10 éve alatt, aminek a mai napig folyik a kármentése.