Vári Attila tapsolva asszisztál Pécs tökéletes megalázásához

2019. február 7. 07:41 2019. feb. 7. 07:41

Vári Attila kilobbizta, Orbán odaadta, a lakájmédia csillogóra fényezte a 890 milliós állami támogatást. Csakhogy ezt nem a pécsi gyerekek kapják, ez a PSN Zrt. dolgozóinak az idei bére, amit a Fidesz által a csőd szélére sodort, kiskorúsított és lealacsonyított Pécs már nem tud kifizetni, ezért azt megkerülve az állam diktálja a cégbe orvosságos kanálból.

A szebb napokat megélt Magyar Távirati Iroda és nagyot ment Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott pécsi kiruccanásán, de a pálmát nálunk az önkormányzat saját propagandalapja viszi.

A téma természetesen a 890 milliós állami támogatás, amit a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kapott. Nem szűkölködtek a nagy mondatokkal:

„Vári Attila 890 milliót lobbizott ki a pécsi gyereksportra”

„az összeg alapvetően a pécsi gyerekek és fiatalok sportolását segítheti elő”

„a mostani, csaknem egymilliárdos kormányzati támogatás ... egyértelműen Vári Attila közbenjárásának köszönhető.”

„... a kormányfő értékeli Vári Attila érdemeit, amit az elmúlt években a pécsi sportért tett, a támogatással a kormányzat egyben elismeri azt a munkát, ami itt folyik, a pécsi sportélet irányítása a jövőben is számíthat a kormányzat támogatására.”

Lépjünk most túl azon, hogy alighanem megvan Orbán új pécsi kedvence és minden bizonnyal a Fidesz leendő polgármester-jelöltje, Vári Attila személyében, akit jó ideje rebesgetnek a poszton.

Koncentráljunk a tényekre.

Ez a pénz a lakájmédia tálalásában csodás ajándék, aminek a haszonélvezői a pécsi gyerekek, a fejlődő sportélet, a 890 millió forinttal megint csodálatosabbá vált Pécs, mit Pécs, a világ, mesés összeg, amit az egyik csillogó páncélú lovag kilobbizott, a másik meg odaadta, neki, ő meg tovább a város gyerekeinek.

Valójában, ahogy az még a kormányközeli híradásokból is kiderül, a pénz nagy része bérre kell, a többi meg működésre. Vári, a PSN, a város nem ajándékot kapott, hanem a sportcég idei költségvetését. Azt a pénzt, amit már tavaly is csak a kincstári hitelből tudott Pécs fedezni, idén meg sehogy, mert a Fidesz a csőd legszélére kormányozta a várost.

Azt a költségvetést kapták meg csillámló szalaggal átkötve, amit minden más jelentős városban, ha kormányzati támogatásból is, de maga az önkormányzat biztosít, amiről a városvezetés dönt, olyan pénz, amit helyben osztanak el.

De nem Pécsett, a kiskorúsított, lealacsonyított megyei jogú városban, ahol az Államkincstárat ültették az önkormányzat nyakába, ahol már nincs önálló döntés, csak a szánalmas vergődés az állami lélegeztetőgépen.

Pécs nem nyert ezzel a 890 millió forinttal, hanem még kiszolgáltatottabbá vált, még közelebb került a tökéletes csecsemőállapothoz. Tiszta pelus, tápszer, és irány az ágyikó.

Aki ezt a lépést ünnepli, az tapsolva asszisztál a város egyre tökéletesebb megalázásához.