Az árnyaké lesz a főszerep Pécs belvárosában

2023. február 16. 09:17 2023. feb. 16. 09:17

Nem kell semmi félelmetesre gondolni: több árnytechnológia bemutatására készülnek a világ minden pontjáról, Pécsre jön a szakma színe-java - áprilisban rendezik a II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivált!

Az április 1. és július 1. között zajló X. Színházi Olimpia keretében megvalósuló Bábművészeti Világtalálkozó részeként, Pécsett ismét megrendezik a II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivált – írja a MárkusSzínház bejelentése alapján a PécsMa.

A kis pécsi teátrum már hagyományteremtő szándékkal, másodszor szervezi meg az értékőrző eseményt. A műsor célja, hogy belvárosi színházak tereit mutassa be szokatlan formában, melyhez kiváló eszköz lehet az árnyjáték. Az árnyak immáron másodszor kelnek életre Pécsett, melyre április 19-től 23-ig várják az érdeklődőket.

A szervezők azt ígérik, hogy idén bemutatják a kultúra történeti vonatkozásait, valamint azt is, hogy mi inspirálja a résztvevőkben lévő kreativitást és alkotókedvet.

Az esemény a hazai és nemzetközi művészek találkozására és kollaborációjukra is lehetőséget ad.

Az alkotók, művészek összesen 11 országból, 21 előadás keretében mutatkoznak be a fesztivál 5 napja alatt, de emellett számos kísérleti alkotó műhellyel, workshopokkal várják a szakmai közönséget, a színház iránt érdeklődőket és hozzáértőket. Az árnyjáték egyik kiemelkedő nagymestere, Ki Purbo Asmoro is képviselteti magát a rendezvényen, aki egy élőzenés performansszal is készül a nagyérdeműnek, 19 zenésszel kiegészülve.

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a világszerte ismert árnytechnikák mindegyikét bemutassák, de a legújabb, európai vonatkozású újvonalas alkotásokat is széles körben terjesszék.

Árnyszínházi mesterek jönnek még Angliából, Belgiumból, Csehországból, Lengyelországból, Oroszországból, Spanyolországból, Oroszországból, és hazánkat is három bábszínház képviseli a Karakulit fesztiválon. - írja a pecsma.hu

További fellépőkről is olvashatnak bővebben a KARAKULIT Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál & Kiállítás Facebook felületén.

Forrás: PécsMa