Ezen a héten sem maradnak kultúra nélkül a pécsiek

2023. január 17. 09:05 2023. jan. 17. 09:05

Mutatjuk, milyen kulturális programok közül csemegézhetnek a héten a pécsiek!

Metronóm Jazz Klub: „Jazz és Tánc”
Lantos Zoltán – Juhász Gábor Duó és Hágen Zsuzsa
Időpont: január 19. 20.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem
Hegedű, gitár és tánc közös kompozícióban. Ezt a duó-formációt 2000-ben hozta létre két nemzetközi hírű jazz-muzsikus, a hegedűs Lantos Zoltán és a gitáros Juhász Gábor. Együttműködésüket eredetileg az India iránti közös érdeklődésük hívta életre. Ezen az estén Hágen Zsuzsa kortárs táncművész és koreográfus csatlakozik hozzájuk, improvizációival együtt lélegezve a zenével.

Magyar Kultúra Napja – 50 éves a Muzsikás együttes – Ünnepi koncert
Időpont: január 22. 19.00
Helyszín: Kodály Központ
Az 1973-ban alakult Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttes, számos díj és kitüntetés birtokosai.
Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. Otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei koncerteken. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust.
Vendégművész: Balogh Kálmán cimbalomművész.

Hobo – Vadászat
Időpont: január 23. 19.00
Helyszín: Kodály Központ


„1984-ben jelent meg a dupla album, majd karácsony táján lement a Budapest Sportcsarnokban a bemutató, amit Szikora János adoptált színpadra. Ezt 2002-ben és 2007-ben Vidnyánszky Attila sikeres rendezései követték. Több filmkészítési terv is elvetélt az eltelt évtizedek alatt, de ezeknél fontosabb, hogy koncerten játsszuk el a művet, hiszen ez volt a célunk. Így hát most magam látok neki egy turnénak, ahol mostani társaimmal a saját változatomat adjuk elő. Mindig úgy gondoltam, hogy a Vadászat nem színházba, hanem sokkal inkább koncertre való, amibe persze bele lehet építeni színházi elemeket. Ezért a számokat keretjáték köti majd össze, amit egy vásári bohóc vezet elő. A régi album dalai mellett újabb, ideillő számok is elhangzanak majd, hiszen a téma máig nem évült el és sajnos úgy tűnik, soha nem is fog. Szeretettel várok mindenkit mindenhol.”

 

- Hobo

Címlapkép: Zsolnay Negyed, Pixabay