Köszönet a tűzoltóknak! – Lánglovagok a Pécsi Nemzeti Színházban

2022. szeptember 20. 17:17 2022. szept. 20. 17:17

Pénteken lesz Ken Ludwig Primadonnák című bohózatának házi bemutatója a Pécsi Nemzeti Színházban. Szokástól eltérően azonban ezen az estén a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai lesznek a vendégek, kiemelten azok a kollégák, akik a patacsi erdőtűz oltásában részt vettek.

A Pécsi Nemzeti Színház, élén Lipics Zsolt igazgatóval rendkívül fontosnak tartja az alapvető művészeti, szórakoztató tevékenysége mellett a társadalmi szerepvállalását. 

A háborús menekültek segítése, a rászoruló családok és más nonprofit szervezetek színházlátogatásának megsegítésére az elmúlt évadban is számtalan jó példa volt.

Nem véletlen, hogy a városunkat nemrég fenyegető patacsi tűzeset kapcsán is rögtön jött az ötlet, mivel tud a színház a város lakóinak nevében is köszönetet mondani a rendkívül veszélyes helyzetben való helytállásért és áldozatos munkáért, hogy hamar és hatékonyan megakadályozták a tűz tovább terjedését. 

"Köszönjük a Lánglovagoknak! Nagyon jó kikapcsolódást, sok-sok nevetést, önfeled szórakozást kívánunk az előadáshoz!" - olvasható a színház, szerkesztőségünk részére megküldött közleményében.

Címlapkép: Wikipédia