Ünnepre hangoló decemberi programok

2022. december 1. 13:14 2022. dec. 1. 13:14

A XI. Adventi Kézműves- és Mesevásáron túl számos pécsi programon készíthetjük fel lelkünket a karácsonyra. De aki inkább csak szórakozna egy jót, az is talál kedvére valót.

Zsolnay Negyed

Jazzel indul a december: 1-jén a Balázs Elemér Group lesz a Metronóm Jazz Klub vendége, másnap pedig a blues-é lesz a főszerep, a Little G Weevil Acoustic Band és Mr. Jambalaya koncertjén. December 9-én beveszi az E78-as Koncerttermet ByeAlex és a Slepp, 10-én Krúbi, 28-án pedig a Carson Coma lép színpadra. December 29-én Bősze Ádám komolyzenei stand upja hallható Umcacca címmel. 

Egész napos, ingyenes karácsonyváró foglalkozás lesz a Herkules Műhelyben december 10-én. Mézeskalács díszítés, játszóház, díszkészítés várja az érdeklődőket, valamint legkedvesebb téli dalaiból válogat Tamás Éva és Tóth Álmos az ünnepi készülődés jegyében. Lesz daltanulás, közös éneklés, tánc, hangszerekkel ismerkedés egy szeretetteli zeneóra keretében. 

Kodály Központ

December 4-én a Pécsi Nőegylet Adventi koncertje hallható a Margaret Island zenekar közreműködésével. Az adománygyűjtő koncerttel a nehéz sorsú pécsi gyermekeket támogatják. 

A zene és a stand up üdítő koktélját élvezhetjük december 5-én a Honeybeast és Ráskó Eszter előadásán. December 10-én Rudán Joe, 11-én a Gospel Karácsony 2022 keretében Vincent Bohanan & Sound of Victory koncertje segíti az ünnepre hangolódást. December 15-én Charlie lép színpadra, a Pannon Filharmonikusok pedig december 22-23-án összesen négy alkalommal adja elő A diótörő – karácsonyi varázslat című darabot. December 29-én a 100 Tagú Cigányzenekar zárja a 2022-es fellépők sorát. 

Művészetek és Irodalom Háza

Hatodik részéhez érkezik december 6-án Pécsi Galéria Archívum – A Kismányoky Univerzum című sorozat. Lézer, a „leg”-ek világa címmel tart előadást Sánta Imre 14-én az Egy kis esti fizika keretében. December 16-án „A két Tamás” – Dunai Tamás és Kéméndi Tamás közös estje hallható. Az OSZIP Pécs Színészképzés növendékei 3-án a Piranhák című darabot, 17-én A szerelem zsoldosait mutatják be.  December 21-én újra jelentkezik a Sopianae Slam Poetry Klub.

Pécsi Galériák

December 1-jén nyílik a „Művészeti” Képző-, iparművészeti szakképzésének jubileumi kiállítása a Pécsi Galériában.

December 20-ig látható Markó Nándor pécsi tervezőgrafikus, animációsművész tárlata a Művészetek és Irodalom Házában. 

Három kiállítás látható az m21 Galéria gigantikus tereiben január 8-ig. Ötven ország ismert tervezőgrafikusainak munkáit mutatja be a Plakátok a világ körül című tárlat. A Mozgásban című tárlat 5 külföldi és 5 magyar egyetem grafika szakos hallgatóinak munkáit szemlézi. A két nagy plakáttematika mellett Czakó Zsolt Másodpercek 1997–2010 című kiállítása is megtekinthető, ahol Czakó televíziós főcímeiből látható válogatás.

Ókeresztény Mauzóleum

Négy tételes borkóstoló és Pécs történetének izgalmas fejezetei várják az érdeklődőket december 3-án a Világörökség Napon!  

További programok:

A Széchenyi téren a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. - december 24. között. A meghitt koncertek, mesék, programok mellett vadonatúj 3D-s karácsonyi fotóelemek és az adventi vásár több mint félszáz kitelepülője gondoskodik az ünnepi hangulatról.

December 16-án Karácsonyi kalendárium címmel ad koncertet a Pécsi Bazilikában a Pannon Filharmonikusok. 

Részletek és további programok: www.pecsprogram.hu