Az élmezőnyben szerepel a PTE a felsőoktatási rangsorokban

2023. december 11. 12:50 2023. dec. 11. 12:50

Az elismert nemzetközi rangsorokban való szereplés és a különböző karok kiemelkedő teljesítménye tovább erősíti az egyetem jó hírnevét. A PTE Közgazdaságtudományi Kar (KTK) és Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK) kiváló eredményei a Times Higher Education, QS World University Ranking, Eduniversal, valamint a HVG Diploma rangsorokban mind azt mutatják, hogy a Pécsi Tudományegyetem különféle területeken is kiemelkedő színvonalú oktatást és kutatást biztosít.

Azok a tényezők, mint az oktatási teljesítmény, az intézmény hírneve és a tudományos publikációk minősége, mind hozzájárulnak az egyetem sikereihez. A Közgazdaságtudományi Karnak különösen kiemelkedő szerepe van a tudományos publikációk terén, aminek köszönhetően a Times Higher Education rangsorban is elismerték a business and economics területen.

A QS World University Ranking elismerése további bizonyítéka annak, hogy a PTE KTK Management and Leadership szakja világszínvonalú képzést nyújt, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően megőrizte helyét a világ legjobbjai között.

A HVG Diploma rangsora is megerősíti a PTE Állam- és Jogtudományi Karának kiemelkedő helyét a vidéki jogi képzőhelyek között, külön kiemelve a hallgatók kiválóságát.

Ezek a rangsorok és eredmények nemcsak az egyetem, hanem az egész régió felsőoktatási színvonalát is képviselik, és büszkeséggel tölthetik el mind az intézményt, mind a diákokat és oktatókat.