A Kozármisleny az ötödik fordulóban búcsúzott a Magyar Kupából

2024. február 29. 15:32 2024. feb. 29. 15:32

A labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB II-es Kozármisleny, az élvonalbeli MTK-t látta vendégül. A szabályok szerint a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A mérkőzésen meglátszott az osztálykülönbség és az MTK könnyedén vette az akadályt 3-0 ra verték a hazaiakat.

A Kozármisleny a 3. fordulóban csatlakozott a 2023-204 évi Magyar Kupához. A mislenyiek Debrecenben 2-1 re nyertek, majd a negyedik fordulóban, otthonukban a Kazincbarcikát verték 4-2-re. A baranyai csapat az MTK-val nem birt, igy kiestek a Magyar Kupa folytatásából. A két együttes mindössze négy alkalommal találkozott egymással bajnoki mérkőzésen, kivétel nélkül a másodosztályban. A 2011/2012-es szezonban aratott két győzelmet az MTK. Akkor hazai környezetben 6-1-re, míg idegenben 3-0-ra nyertek. A két gárda januárban felkészülési mérkőzést vívott egymás ellen a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián, a gólgazdag mérkőzést a fővárosiak nyerték 5-4-re.

9. perc: Vezetett az MTK. Egy hosszú indítást Horváth Dániel vétett el, így Jurina végig roboghatott a tizenhatosig, Gajág Fellökni se tudta. A támadó aztán jobbal elhelyezte a bal alsóba a labdát a kiszolgáltatott Lékai keze mellett. 0-1

 

35. perc: Kovács Mátyás csapott le a jobb oldalon egy kósza labdára, majd berobogott vele a tizenhatoson belülre. Lapos centerezésére Jurina érkezett, aki pár méterről lőhetett a hálóba zavartalanul. 0-2.

 

48. perc: A középről érkező passz teljesen egyedül találta a bal oldalon Antonovot, aki tolt egyet a labdán, majd ballal kilőtte a jobb alsót 0-3.

MAGYAR KUPA NYOLCADDÖNTŐ
HR-RENT KOZÁRMISLENY (NB II)–MTK BUDAPEST 0–3 (0–2)

KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke, Gajág (Ikonomou, 33.), Horváth D., Turi – Nagy E. (Bor, 64.), Major S. – Horváth P. (Hegedűs M., a szünetben), Tóth Z., Kirchner (Vogyicska B., 77.) – Daru (Hegedüs L., 77.). 

Vezetőedző: Aczél Zoltán
MTK: Rácz G. – Hej, Kádár, Nagy Zs. – Kovács M., Kosznovszky, Kata (Végh B., 80.), Bognár (Thiam, 71.), Antonov (Vadnai, 80.) – Stieber (Spalek, 71.), Jurina (Molnár R., 59.). 

Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző: Jurina (9., 35.), Antonov (48.)

Csütörtökre is maradt Baranya vármegye érdekeltségű Magyar Kupa mérkőzés, Szentlőrinc otthonában fogadja a Nyíregyháza csapatát. Siker esetén nyolc közé kerül a Szentlőrinc.

 

Szerző: Szabó Ferenc