A PVSK-VEOLIA férfi kosarasai győztek Debrecenben

2024. január 15. 20:41 2024. jan. 15. 20:41

Az NB I. B Piros csoportját vezető együttes, a PVSK-VEOLIA vasárnap Debrecenbe látogatott. A 2024-es esztendőre eddig nem lehet különösebb panaszuk, hiszen a Cegléd elleni bajnokit és a Vasassal vívott Hepp Kupa negyeddöntőt is sikerrel vették Bíró Olivérék.

Jól kezdtük az évet, ez nem vitás, azonban a játékunkkal nem vagyok megelégedve– mondta a DEAC U23 elleni debreceni bajnokira hangolódó pécsi együttes vezetőedzője a csapat internetes felületén, Szrecsko Szekulovics . –Képesek vagyunk mi ennél sokkal jobb teljesítményre is. Karácsony előtt top formában voltunk, ami azt illeti, én már vártam is, hogy mikor érkezünk el az első hullámvölgyünkhöz. Hiszen egy szezon nagyon hosszú, és nem lehet az elejétől a végéig tökéletesen teljesíteni. Most az év elején látszik is, hogy kicsit akadozik a játékunk olykor. Azonban mindig azt szoktam mondani az ilyen helyzetekben, hogy erre nincs más gyógyszer, csakis a kemény munka.

 

Egy fiatal debreceni csapattal játszott a PVSK-VEOLIA. Hazai pályán erősebbek, hiszen az A csoportos együttesükből ilyenkor hárman vissza szoktak játszani.

A bajnoki címért küzdő PVSK az első félidőben megmutatta tudást. A 20 percet 33-46-os állásnál zárták. Bíró Olivér közelről 5/5 hibátlanul teljesített. Micovic lepattanó szerzéseknél parádézott. A vendéglátók feltűnően sok labdát adtak el (14). Vendégek (8) alkalommal hibáztak. Tripláknál háromszor több akadt (6) hazaiak zsákjába, mint a vendégekébe (2).

A nagyszünet után aztán hosszú perceken keresztül olyan érzése volt az embernek, mintha mind a két csapat már azt várta volna, hogy legyen vége mielőbb. A DEAC apránként elkezdett közeledni pontgyűjtésbe a PVSK csapatához. Mielőtt még baj lett volna, azért megrázták magukat a vendégek. Micsovics kétszer is betalált kintről, és Plézer is elhintett egy triplát, így nyugodtan várhatták a záró tíz percet, hiszen már 19 pontos volt az előny..

Az utolsó negyedben már pihenhettek a húzóemberek, Szrecsko Szekulovics pedig nyugodt szívvel játszathatta a „cseresort”. De a legszebb az volt az egészben, hogy a meccs utolsó 6-7 percében, Frankkal, Ravasszal, Harkával, Molnárral és Radóval a pályán is csak tovább nőtt a pécsi előny.

 

DEAC U23- PVSK-VEOLIA 62-95

(21-22, 12-24, 16-21, 13-28)

 

DEAC U23: Fekete-Gál 10, Varga S. 11/3, Bankó, Neuwirth 6, Czermann 14. Cs.: Bata 1, Turán 6/6, Hibján, Csizmadia 4, Orosi 6, Balázsi 4, Varga B..

Vezetőedző: Kádár Tamás.

 

PVSK-Veolia: Micsovics 18/6, Ravasz, Molnár M. 21/6, Bíró O. 14/3, Horti 7. Cs.: Radó 8, Mokánszki 5/3, Antóni 2, Plézer 11/9, Frank 7/3, Harka 2.

Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.


Szerző: Szabó Ferenc