A végjáték győzelmet hozott az NKA férfi kosarasai számára

2023. október 29. 17:44 2023. okt. 29. 17:44

Újabb mérkőzést nyert a Debrecen ellen az NKA UNIVERSITAS Pécs férfi kosárlabda csapata az NB I-es bajnokságban. Goran Tadic együttese akkor vette a kezébe a vezetést, amikor a legfontosabb volt, a végjátékban. A szikrázó mérkőzésen már a 13. percben megkezdődött a kipontozódás, majd tovább három játékos zárta ki magát a játékból.

NKA Universitas Pécs–DEAC 75-64

(16-21, 21-18, 13-19, 25-6)

A férfikosárlabda-NB I. A csoport, 6. fordulójában az NKA UNIVERSITAS PÉCS a Debrecen együttesét fogadta a Füzy Ákos sportcsarnokban. A mérkőzés pár perc késéssel kezdődött, a palánkon lévő kosarat a sportcsarnok igazgatójának, Sztojkovics Évának közreműködésével kicserélték műszaki okokból. Hazai szempontból rosszul indult a találkozó, 0-6 az eredményjelzőn, majd 6-7 a 4. percben. A DEAC-ból Drenovac gyűjtötte a pontokat, 16-21.

A második negyed elején egy közeli és egy plusz dobással Durmo egy rövid időre a Pécs számára vezetést szerzett. A vendégek a negyed közepén időt kérték, ez elég volt arra, hogy 20 perc után csökkent a különbség, ám továbbra is a vendégek vezettek 37-39.

A hosszú szünet után Kerpel-Fornius talált a vendégek zsákjába, 39-39. A folytatásban keményebben játszottak a vendégek. Az NKA dobhatta a büntetőket, Durmo ötöt sikerrel. A Pécs nem találta a vendégek megjátszott figuráinak ellenszerét, így többször eredményesek voltak, 30 perc után, 50-58.

A záró negyedben mindent egy lapra tettek fel a pécsi fiataalok.Többször vetődtek a labdáért. Nagy harc volt a pályán. A 35. percben 58-60 állásnál hazai időkérést láttunk. Itt remek tanácsok hangozhattak el. Ezt követően inkább a Pécs talált a zsákba, mint a vendégek. A Debrecen tovább rontotta az eladott labdáinak számát, 40 perc után 19 állt a statisztikájában. A Pécsnek 12. Az NKA az utolsó percre már pályára küldte az ifjú játékosokat, Rátgébert, Bort, Kazyt.  

 

NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 10/3, Kovács P. 2, Luzsajics 8, Durmo 22/6, Herger 3. Csere: Meleg 20, Scherer 8/3, Benke, Lados 2, Rátgéber T., Kazy, Bor.

Vezetőedző: Goran Tadic. 

DEAC: Drenovac 22/3, Williamson 10/3, Edwin 11, Buljevic 4, Hőgye 3/3. Csere: Ságodi 6/3, Neuwirth 4/3, Buckles 4, Várszegi.

Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Goran Tadics, az NKA UNIVERSITAS Pécs vezetőedzője: – Bár volt külföldi hiányzónk, de éppen ezért a magyaroknak is adódott lehetőségük. Elégedett vagyok a látottakkal, igaz, még rövid a kispadunk. Azt nem tudom, sikerül-e igazolnunk újabb idegenlégióst, de büszkék lehetünk az akadémia fiataljaira.
 

Andjelko Mandics, a DEAC vezetőedzője: – Nem volt megfelelő a koncentrációnk, ilyen hozzáállással nem lehet eredményt elérni. Az előző heti jó teljesítményünk után többre számítottam. Volt egy rövidzárlatunk a negyedik negyedben, amikor nem tudtunk pontokat szerezni.

 

Szerző: Szabó Ferenc