Hat pontot gyűjtöttek Baranya vármegye NB II-es labdarúgócsapatai

2023. augusztus 21. 15:49 2023. aug. 21. 15:49

A Jeney Gyula vezette FC Ajka az előző idény egyik meglepetéscsapatának számított, s remeklésüknek köszönhetően végül a feljutó DVTK és MTK mögött a táblázat 3. helyén zárták az NB II 2022/2023-as kiírását. A PMFC a 2022-es telet az élen zárta, ám a tavaszi telejesitménybe több hiba csúszott. A jelenlegei bajnokságot dicséretesen kezdték a pécsi fiúk, kiemelhetjük, hogy öt mérkőzésen gólt sem kaptak. Az ajkai folytatásban sikerült a három pont begyűjtése és a kapu továbbra is "gólmentes". Ajkán 2-0-ra nyert a PMFC csapata. A Kozármisleny 0-1-ről fordított a Soroksár ellen és 2-1-re nyertek.

A nyári átigazolási időszakban eddig nem volt nagy mozgás az Ajka keretében. A távozó Dragóner Filip (Soroksár), Fodor Péter (?), Molnár Márkó (?), Nagy Benjámin (Balatonfüred) ellenében magukhoz csábították Antal Gábort (Szolnok), Borsos Filipet (ETO FC Győr), Szabó Benjámin Marcellt (Vasas II.) és Babos Bencét (Fehérvár FC).

A jelenleg a 11. helyen tanyázó ajkaiak a július végi hazai bajnoki nyitányon 1-1-es döntetlent játszottak a Soroksár SC-vel, ezt követően azonban 2-0-ra kikaptak az azóta is veretlen Budafoktól. Múlt vasárnap 0-0-s döntetlenre végeztek a Szegeddel, a legutóbbi fordulóban ellenben Mosonmagyaróváron arattak 2-0-s győzelmet. A PMFC mérlege megsüvegelhető két győzelem, két döntetlen után újabb három pont Ajkán és továbbra sem kellett Helesfaynak a gólvonal mögé nyúlnia.

A 21. percig csendesen folydogált a játék, aztán jött Babos borzasztó passza a saját tizenhatosának közelében, amire Harsányi lecsapott, majd egy szép összjátékot és egy kipattanót követően Gyurkits be is vette a hazaiak kapuját. 0–1

 

A gól ugyan felrázta az Ajkát, de a szünetig már nem tudott igazán veszélyes lenni. Jeney Gyula úgy döntött, már a pihenő során kettőt cserél, s ez beválni látszott. Antal a jobb oldalon jól játszotta be a területeket és Zsolnainak is volt egy olyan lövése, amit sokan már a kapuban láttak. Mégis a Pécs vezetése duplázódott meg, amikor a csereként beállt Szűcs Kristóf hazaadás helyett saját kapujának jobb alsó sarkába lőtt közel 23 méterről, 0–2 öngól

 

Jeney Gyula, az Ajka vezetőedzője: – Megfogadtam, hogy erről a meccsről szakmailag semmit nem fogok mondani. Most elszámoltam tízig. Az ellenfél egyszer sem rúgott kapura, mi pedig rúgtunk magunknak két gólt. Ez a csapat ugyanaz, amelyik tavaly harmadik lett. Sok mindent át kell most gondolnom, meg kell keresnem azokat a játékosokat, akik bírják ezt a nyomást, mert rengeteg rossz döntést hoztak. Fordulóról fordulóra figyeltük, hogy 70-80 százalékban nálunk a labda, még sem vagyunk eredményesek, gratulálok a PMFC-nek.

 

 

 

Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője: – Hat nappal ezelőtt Kazincbarcikáról indultunk és most Ajkán vagyunk. Nagyon nehéz meccseken vagyunk túl, önfeláldozóan és csapatként játszottunk és nagy öröm számomra, hogy megint nem kaptunk gólt. Van még hova fejlődnünk, sokat kell még dolgoznunk, de ezt óriási sikerként könyveljük el. Hozzá teszem Ajkán nem sok csapat fogy nyerni

 

 

 

HR-Rent Kozármisleny – Soroksár SC 2-1 (1-1)

A forduló előtt még veretlen a bajnokságot 3 győzelemmel és 1 döntetlennel kezdő Soroksárt fogadta otthonában a Kozármisleny csapata.

Érdekesség volt, hogy az ellenfél soraiban kezdőként kapott lehetőséget Vogyicska Balázs, aki a tavalyi évben Misleny alap embere volt.

 

A 21. percben Egerszegi rántotta le Katonát a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt a vendégeknek. A tizenegyest Lovrencsics a kapu bal oldalába lőtte. 0-1.

A 45. percben egy szép hazai támadás végén Turi lőtt kapura, ez még levágódott Kajánról, de labda Vajda elé került, aki igazított rajta és kilőtte a hosszú sarkot 20 méterről, Holczer nem tudott hárítani. 1-1.

A 76. percben Vajda indult meg befelé a jobb szélről és adott egy pontos keresztlabdát Molnárnak, aki egy csel után gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot. 2-1.

Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője értékelésében hangsúlyozta, hogy reálisan nézve a Kozármisleny a második félidőben többet tett a győzelemért. 

 

Aczél Zoltán, a Kozármisleny vezetőedzője mérkőzés után hosszan értékelt: Szerintem az első félidőt sem kezdtük rosszul és megvoltak a lehetőségeink, domináltunk, labdabirtoklási fölényben voltunk, de Lipcsei Péterék valószínűleg ezt is választották, hogy gyors embereiket a labdavesztéseinkből üres területekbe futtatják. A kapott gól előtt is hibáztunk egyet-kettőt és volt helyzete a Soroksárnak, majd egy nagy hibából kaptunk egy büntetőt és azt be is rúgták. Nagyon kellett a Vajda Roli egyenlítő gólja, talán abban az időszakban nem is volt annyira benne a meccsben. A második félidő azt gondolom, hogy nagyon tiszta volt, ott mind fizikálisan, mind játékban nagyon sokat tettünk azért, hogy megfordítsuk az eredményt. Utána taktikusak voltunk, a végén kicsit húztuk az időt is. Én úgy érzem a 2. félidőben a Soroksárnak már nem nagyon volt lehetősége és a találkozó végén a felívelésekkel sem tudott veszélyt okozni. Büszke vagyok a csapatomra, a héten 2 mérkőzést megnyertünk, van 9 pontunk. Mi egy kis csapat vagyunk, egy kisváros csapata, nagyon büszke vagyok a játékosaimra és a stábomra!

.


Szerző: Szabó Ferenc