Hozták a papírformát az NKA UNIVERSITAS Pécs női kosarasai a Raguza ellen

2023. november 30. 11:57 2023. nov. 30. 11:57

Könnyű feladatnak ígérkező utolsó Európa Kupa csoportmeccsét játszotta az NKA UNIVERSITAS Pécs NB I-es női kosárlabda csapata szerda este Pécsett, a győzelem nélkül álló horvát ZKK Ragusa Dubrovnik ellen. A pécsi egyetemisták nem borították a papírformát, meggyőző játékkal végig kézben tartották a mérkőzést a szerényebb képességű gárda ellen. Negyven perc után 10 ponttal sikerült többet dobni, mint a déli szomszédoknak.

NKA Universitas Pécs - ZKK Ragusa Dubrovnik 77-66

(25-12, 21-20, 20-21, 11-13)

Három naposra nyúlik az utolsó forduló, kedden összecsapott már egymással a Besiktas és a Panathinaikos, szerdán és csütörtökön még összesen huszonhárom találkozót rendeznek. Ebből az következik, hogy a szerda esti NKA Pécs meccs után rögtön még nem lesz ismert az ellenfél a legjobb tizenhat közé jutásért, de az biztos, hogy a következő körben ott lesz az NKA Universitas Pécs is, így még decemberben két újabb összecsapásra készülhetünk a nemzetközi porondon.
Meglehetősen terhelt időszak után jól jött, hogy a héten mindkét meccsüket itthon játsszák a pécsiek, hasonlóan látja ezt vezetőedző is.

Jovan Gorec elmondta, hogy . - Fontosnak tartom, hogy a legutóbbi két, vereséggel záruló meccs után tudjunk egy olyan mérkőzést játszani, amin visszanyerjük a ritmusunkat és az önbizalmunkat. Ebből a szempontból egy jó meccsnek ígérkezik a Dubrovnik elleni, ahol elsősorban önmagunkra kell koncentrálnunk. Ki kell javítanunk azokat a hibáinkat, amik az előző két mérkőzésen problémát jelentettek. Bízom benne, hogy a fiatal játékosoknak is tudok majd több játékpercet adni - utalt arra a szakvezető, hogy a dubrovniki mérkőzés óriási jelentőséggel bírt az Akadémia fiatal játékosai szempontjából, hiszen az utolsó néhány percet a Rátkai Eszter, Adenike Olawuyi, Laczkó Sári, Halmágyi Kitt és Halmágyi Kata ötössel játszottuk le.
Azt is megtudtuk, hogy az ellenfél már kedden délben megérkezett Magyarországra, Dubrovnikból Zágrábba repültek, majd onnét autóbusszal érkeztek Pécsre és késő délután egyet edzettek is az Akadémián.

Az edzői elképzelések valóra váltak. Sikerült végig vezetni a találkozón. A fiatalok is nagyobb szerepet kaptak a szokásosnál, és meg is hálálták a bizalmat. A mérkőzés végén a pécsi szurkolótábor sokáig ünnepelte a győztes hazai gárdát.

Az edzői tervek megvalósultak

 

NKA Universitas Pécs: Tadic 6/3, Laczkó 10/6, Weninger 8/6, Mérész 12/3, Williams 6. Csere: Smailbegovic 17/9, Olawuyi 2, Rátkai 10, Simon -, Kiss 6, Halmágyi Kitti

vezetőedző: Jovan Gorec-.

 

Szerző: Szabó Ferenc