Ismét lesz kerékpárverseny a Mecseken!

2023. szeptember 14. 08:43 2023. szept. 14. 08:43

Szeptember 16-án, szombaton rendezik meg a Kerékpáros Országos Hegyi Bajnokságot, amelynek egy szakasza Pécset is érinti.

Mivel ennek a versenynek a jelentős része emelkedőkből és lejtőkből áll, a sprintereknek nem kedvez túlzottan, így leginkább a hegyek specialistái érkeznek a futamra szombaton.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) és a Zengő Sportegyesület szeptember 16-án rendezi a hegyi országúti országos bajnokságot felnőtteknek és utánpótlás korosztálynak egyaránt. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. is társszervezőként vesz részt a rendezvényen – tájékoztatta erről a PSN Zrt. oldala

A versenyen minden Magyarországon bejegyzett versenyző részt vehet, aki egyesületén keresztül hivatalosan benevez, és rendelkezik egy legalább 12 hónapnál (az utánpótlás kategóriában pedig 6 hónapnál) régebbi orvosi igazolással.

A verseny helye és időpontja:

Szeptember 16. (szombat) Magyarhertelend, Kossuth L. u. (rendezvénytér)

  • Versenyzői regisztráció és rajtszámátvétel: 9.00–11.00
  • A hosszú táv rajtja: 13.00
  • A rövid táv rajtja: 13.05

Útvonal: Magyarhertelend, Fő tér – Orfű – Pécs, Abaligeti elágazó – Remeterét – Lapis tető (rövidtáv cél) – Mandulás – Állatkert – Misina-tető (tv-torony) (hosszú táv cél)

A verseny 1-3. helyezettjei minden korcsoportban éremdíjazásban részesülnek, továbbá az Elit, az U23, az U19, a WElit és a WU19 korcsoportokban az elsők magyar bajnoki mezt kapnak. Az első helyezett versenyző az elit kategóriában Ifj. Vadas Gábor-emlékdíjat kap.

Forrás: psnzrt.hu