Jelentős lépéseket tett az NKA UNIVERSITAS Pécs férfi kosárlabda csapata a felsőház felé

2024. március 3. 19:01 2024. márc. 3. 19:01

Elkezdődött az utolsó etap a férfi kosárlabda bajnokság élvonalában. Az alapszakaszban mindössze öt forduló van már csak hátra. Az NKA UNIVERSITAS Pécs csapatának három hazai mérkőzése lesz, az elsőre most szombaton került sor az NKA Arénában, amikor is az egyik közvetlen rivális, a Szeged lépett pályára a Füzy Ákos sportcsarnokban. A hazai együttes szurkolókat szórakoztató, ponterős játékkal, 110-74-re nyerte a mérkőzést.

A papírformát nézve az alapszakaszban kemény, izgalmas öt forduló vár a pécsi csapatra. Nagyon kiegyensúlyozott ugyanis a mezőny, az első kettő, a Falco és az Alba kivételével még senki sem érezheti magát páholyban. Jellemző, hogy a harmadik helyezett Szolnokot, és a tizennegyedik, utolsó Kecskemétet csak négy győzelem választja el egymástól.

Öt fordulóval a vége előtt már mindenki számolgat agyba-főbe, én viszont pont úgy vagyok vele, hogy inkább nem számolgatok, csak a következő meccsre koncentrálok, amit igyekszünk megnyerni - mondta mérkőzés előtt Csirke Ferenc edző. Jó hír, hogy Meleg Gergő ismét százszázalékos állapotban van, így hosszú kihagyás után visszatért a csapatba, ráadásul szerződtették az amerikai Shane Linden Henryt.

Potyogtak a gólok a mérkőzés elején, 0-2 után 10-4 a 3. perc közepén. Kerpel Fronius percei voltak. Rövid idő alatt 6 pontot dobott, közelről és távolról. Walker is jó dobó formát mutatott, 10 perc után 27-12.

A második negyedben, lepattanó szerzésben Walker a jók közé került. Az eladott labdái az NKA-nak hárommal kevesebb, mint a Szegednek. Lados és Rátgéber kivételével mindenki játék lehetőséget kapott az első félidőben Csirke Ferenc edzőtől.

 

A harmadik negyedben nagyon elhúzott a hazai együttes. Távolról nagyon érezték a kosarat. A vendégek védekezése nagyon lyukas volt. Példának említhetjük, hogy 10 triplát dobtak. A vendégek kettőt.

 

A Szegedből egyedül az amerikai Lake De Quon vitte a csapatát a hátán. Egyedül 35 perc alatt 23 pontot gyűjtött. Meleg a 35. percben csapatának a 100. pontját dobta a zsákba, 100-66. Az NKA nem lazított, tovább szórta a pontokat, Manjgafic és Meleg sokat tett a gólzáporért. A vezetőedző a záró negyedben minden jegyzőkönyvben rögzített játékosnak pályára lépésre lehetőséget adott, így Rátgéber Tamásnak is.

 

NKA UNIVERSITAS PÉCS-SZTE-SZEDEÁK 110-74

(27-12, 25-20, 32-16, 26-26)

 

NKA Pécs:Nikolics 15/6, Kovács P. 7/3, Manjgafic 18/6, Herger, Durmo 9/3. Csere: MelegG G. 19/9, Kerpel-Fronius 6/3, Scherer 6/3, Walker 22/9, Henry 3, Lados 5/3, Rátgéber T.

Vezetőedző: Csirke Ferenc.
 

Szeged: Balogh Sz. 2, Locke 27/3, Bailey 7, Bognár K. 10, Lake 9. Csere: Mucza 5, Zsiros P. 8/6, Cohill 2, Mayer A. 4, Laluska.

Vezetőedző: Simándi Árpád.

 

Szerző: Szabó Ferenc