Komoly győzelmet aratott az NKA Universitas Pécs a Sopron ellen

2024. március 4. 11:24 2024. márc. 4. 11:24

A pécsiek otthonában, három fordulóval az alapszakasz lezárása előtt, az utolsó pécsi rangadóra került sor vasárnap este az NB I-es női kosárlabda bajnokságban. A nagy múltú Sopron Basket érkezett az NKA UNIVERSITAS PÉCS csapatához. A vendégek az alap dolgokban is sokat hibázva verességgel utaztak haza a Mecsekaljáról.

A Sopron sok hibával játszotta végig a 40 percet. A statisztika megmutatta, hogy Varga Aliz és a többiek gyenge dobószázalékot produkáltak. Az edzőjük is ezt kifogásolta mérkőzés után és hozzátette, hogy csapata sorra rossz döntéseket hozott a dobásoknál.

Novemberben meglehetősen nagy volt a különbség a két csapat soproni mérkőzésén, amire a pécsiek a velencei Európa Kupa mérkőzése után néhány nappal került sor egy fárasztó szakaszt követően. Végig vezetve, 79-53-ra nyert a házigazda Sopron Basket, az NKA Universitas Pécs csapatából Matea Tadic és Rátkai Eszter szerzett két számjegyű pontot, a jelenleg sérült fiatal játékosuk 10 egységig jutott, horvát irányítójuk pedig 14/3 ponttal zárt. 

A Sopron Basket jelenleg a negyedik helyen áll a bajnoki tabellán, eggyel több győzelmet jegyez Gáspár Dávid együttese, mint amennyit az NKA csapata gyűjtött be, így egy Pécsett aratott győzelemmel stabilabbá tenné a helyét ellenfél. Ezzel pedig pályaelőnyből indíthatnák a rájátszást a zöld-sárgák, ugyanis a harmadik és negyedik helyek valamelyikére három csapat pályázik reálisan, a soproni és a pécsi mellett a szekszárdi is igyekszik a legjobb pozíciót megcsípni. A Füzy Ákos arénában elért váratlan győzelem a végső számolásnál jó lehet, de tegyük hozzá a kedvező rájátszási pozícióhoz több csapat kedvező eredményére lesz szükség.

 

NKA UNIVERSITAS PÉCS–SOPRON BASKET 66–60

(25–22, 17–16, 11–12, 13–10)
 

PÉCS: Laczkó, Wallace 4, M. WILLIAMS 15/9, Mérész 8, P. WILLIAMS 8. Csere: M. Tadic 9, Olawuyi 1, Weninger 2, SZMAILBEGOVICS 14/12, Kiss A. 3, Simon Zs. 2. 

Edző: Jovan Gorec
 

SOPRON: Turner 8, Böröndy 11/3, Sitku 6, BROOKS 11, Mompremier 13. Csere: Varga A. 7/3, Papp K. 4, Toman D., Kókai. 

Edző: Gáspár Dávid
 

Jovan Gorec, az NKA vezetőedzője: Szeretnék gratulálni a lányoknak! Azért is fontos volt számunkra ez a meccs, hogy megmutassuk magunknak, hogy igenis tudunk nyerni az erős csapatok ellen. Márpedig a Sopron is az. Érezhető volt rajtunk a nyomás, hiszen többször előfordult a szezonban, hogy az euroligás csapatok ellenében szoros végjátékban alulmaradtunk. Most azonban mi jöttünk ki jobban belőle, és ebből erőt meríthetünk a rájátszás felé közeledve.

 

Gáspár Dávid, a Sopron vezetőedzője: – Mindkét csapat nagyot küzdött. Az első félidőben tizennégy pontot kaptunk a hazaiak lefutásaiból, tizenegy százalékkal dobtuk a hárompontosokat, sok ziccert hibáztunk, és a büntetők dobószázalékával sem lehetünk elégedettek. Ha az alapokban ilyen mértékben hibázunk, akkor nem fogunk tudni nyerni. A végjátékban jobb döntéseket hozott a Pécs, ezzel nyert.

 

 


szerző: Szabó Ferenc