Kozármisleny osztályozón keresztül maradhat a második vonalban

2023. május 23. 14:31 2023. máj. 23. 14:31

Elérkezett a Merkantil Bank Liga NB II a 38. fordulójához, azaz az utolsó fordulóhoz. A Kozármisleny labdarúgói vasárnap, a Siófok otthonában léptek pályára. A HR-Rent Kozármisleny nagyon mélyről indulva, huszáros hajrával felküzdötte magát a 15. biztos bennmaradást érő helyre, Márton Gábor vezetőedző vezérletével, így az utolsó fordulóban már „csak” ezt a helyezést kellett megtartani és egy újabb mislenyi csodáról beszélhetnénk. A siker elmaradt a Siófok 1-0-ra nyert.

A baranyai csapat teljesítményét nagyon jól mutatja az időszakos tabella, az utolsó 10 forduló eredményei alapján (10 mérkőzés 19 pont) a HR-Rent Kozármisleny 5. helyezett. Ha csak az utolsó 8 forduló eredményeit nézzük, ahol 8 mérkőzésből 6 győzelmet ért el a Kozármisleny, az 4. helyezést jelenti. Hasonlóan remek formában volt a házigazda Siósok is, amely csapat Dragan Vukmir irányításával szárnyalt. Az utolsó 10 mérkőzésen 21 pontot gyűjtöttek be, ami 3. helyezést jelentett számukra. A Siófok jelenleg a bajnoki táblázat 8. pozícióját foglalja el, ami szintén nagyon jó szereplés, hiszen az őszi fordulók végén sokan azt prognosztizálták, hogy akár még a kiesés szele is megcsaphatja őket, ekkor 1 ponttal voltak csak az osztályozós helyek előtt.

 

Ami már most biztos volt a mérkőzés előtt, hogy bármilyen eredmények születnek az utolsó fordulóban a Kozármisleny már nem végezhet az utolsó 2 helyen, így közvetlenül nem eshet ki, legrosszabb verzió, hogy osztályozóra kényszerülnek a labdarúgók, azonban éppen emiatt, hogy ne kelljen számolgatni, győzni megy a csapat Siófokra. A célt nem sikerült elérni osztályozóra szorult a Kozármisleny. Várhatja a sorsolást, ahol a BVSC, Iváncsa, Veszprém trióból kap ellenfelet.

 

BFC Siófok: Winter – Vágó G., Horváth M., Debreceni Á. – Girsik (Volter 79.), György N. (Horváth P. 62.), Szakály A., Varjas, Varga B. – Dénes (Nyitrai 62.), Farkas B. (Pataki 90.).

Vezetőedző: Dragan Vukmir

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Várkonyi, Füredi, Turi – Horváth D. (Kun 46.), Tölgyesi (Nagy E. 76.) – Vogyicska (Kotroczó 83.), Kosznovszky, Vajda (Daru 46.) – Bartha (Gránicz 46.)

Megbízott edző: Takács Lajos

Gólszerző: Farkas B. a 7. percben.

Kiállítva: Gajág a 81. percben.

Sárga lap: Kun 88., Füredi 90., Beke 93. percben.

 

 

Dragan Vukmir, Siófok vezetőedzője: – Gratulálok a játékosaimnak az utolsó tíz mérkőzésen aratott hét győzelemhez és három döntetlenhez! Az akarat és a küzdeni tudás diadalmaskodott végül, mert sikerült egy vesztes helyzetből a mostani sikerrel a nyolcadik helyig eljutnunk.
Takács Lajos Kozármisleny, megbízott edzője: – Parázs hangulatú mérkőzést játszottunk, a tét rányomta bélyegét a játék minőségére. Úgy gondolom, a helyzeteink alapján győzelmet érdemeltünk volna.

A Kozármislenyhez hasonlóan a Szentlörinc is osztályszót játszik a bentmaradásért az NB II-es labdarúgó bajnokságban.

 

 

 

 

Szerző: Szabó Ferenc