Kulcsár Árpád győzelemmel mutatkozott be a PMFC kispadján

2023. november 27. 13:03 2023. nov. 27. 13:03

A PMFC NB I.-es labdarúgóinak lábán továbbra is ördöglakat van. A Budafok játékosai sem találták a megoldásra. Hasonlót írhatunk, az elmúlt 12 találkozóról, ahol nem tudták az ellenfelek bevenni Helesfay Donát kapuját. Így a PMFC a frissen kinevezett edzővel, Kulcsár Árpáddal, a 2023-as esztendő utolsó hazai mérkőzést 1-0 ás győzelemmel zárta.

A győzelemmel megelőzték a XXII. kerületi piros-feketéket. A két együttes az NB III-ban korábban 2 ízben, míg a másodosztályban 8 alkalommal találkoztak egymással. Ebből hármat megnyertek, kettő döntetlen mellett öt esetben vereséget szenvedtek. A gólkülönbség 11-15 a fővárosiak javára.

A válogatott szünetet megelőző öt bajnokijából a Budafoki MTE hármat elvesztett és csupán kétszer szerzett pontot, ezzel szemben a PMFC egy vereség mellett háromszor is döntetlenezett, míg egy ízben győztesként hagyta el a pályát.

 

A 44. percben nagy kavarodás a Budafok kapuja előtt, Harsányi egy csel után Gyurkitshoz passzolt. A labda pattogva Bechesz került, aki egyből a 11-es pont közelében tartózkodó Krauszhoz továbbította a játékszert. A pécsi középpályás, Krausz megnézte a bal kapufát és irányába bombázott. A labda a felső kapufáról a gólvonalon túlra pattant. A játékvezető, Bana Gergely középre mutatott és megítélte a gólt. 1-0 a PMFC javára.

A 60. percben a felezővonal közelében többen is egy kakaskodás részesei voltak. Az ártatlannak tűnő Rácz is sárgalapot kapott a vendégjátékoshoz hasonlóan. A 80. percben tisztának hitt becsuszás után Rácz második sárgáját kapta, igya a kiállítás sorsára jutott. A csapatkapitányi karszalag Harsányi kezére került. A 90. percben Harsányi cserével elhagyta a pályát, így a harmadik CSK is bemutatkozott a PMFC csapatában Pejovics személyében.

Kulcsár Árpád, a PMFC vezetőedzője: Mentálisan előrébb jutottunk, különösen az első félidőben. Ez még nem az elvárt játék volt, dolgoznunk kell tovább a győzelmekért. Helyzeteket kidolgoztunk, egyet sikerült értékesíteni. Több kell annál, amit a második félidőben mutattunk. A győzelmet megérdemeltük.

PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz L., Pejovics, Majnovics – Bachesz, Krausz, Gyurkits (Szeles, 71.) – Harsányi (Hudák, 90+3.), Tóth-Gábor (Takács Zs., 82.), Szabó M. (Hadaró, 82.). 

Vezetőedző: Kulcsár Árpád
 

BUDAFOK: Gundel-Takács – Bíró M. (Pintér Á., 84.), Lorentz, Horgosi, Kalmár O. (Szerető, 84.) – Csonka, Horváth O. (Elek B., a szünetben) – Kocsis B., Merényi (Németh M., a szünetben), Vasvári – Kovács D. 

Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző: Krausz (44.)
Piros lap: Rácz L. (80.)

 

Szerző: Szabó Ferenc