Már megint 0-0 lett a PMFC mérkőzésének végeredménye

2023. október 23. 08:58 2023. okt. 23. 08:58

Már-már a fogadás szerelmeseinek is kötelező behúzni a pécsiek gólnélküli döntetlenjét, ezúttal a Honvéddal ikszelt a PMFC a Merkantil Bank Ligában. A piros-feketéknek ez már a hatodik 0-0-ra végződő mérkőzése volt az NB II.-ben.

A legutóbbi Pécs-Honvéd bajnoki összecsapást 2015-ben rendezték Pécsett. Ezen a mérkőzésen a vendégek még a válogatott Holender révén, a második félidő közepén kerültek előnybe, de Ojdanic később egyenlített, majd Makriev szállította a győztesgólt a Pécs csapatának. A PMFC kapuját 8 éve is Helesfay védte, a pécsi kapus tehát azóta is hűséges a Mecsekaljához. Pécsen a Budapest Honvéd nem labdatartásra rendezkedett be, a 4-5-1-es hadrendet választották a mérkőzésen. A PMFC pedig 4-2-3-1-es formáció mellett tette le a voksát. A 4. percben majdnem megszületett az első gól, amikor a szélső védő, Majnovics, egy erős lövést küldött a vendégek kapujára, de Dúzs Gellért bravúrral hárított. A 28. percben már a kispestiek álltak közel a gólszerzéshez, amikor Kerezsi közvetlen közelről fejelt kapura, de Helesfay beleért a labdába, majd a gólvonalon Pejovics mentett. A folytatásra azonban a csapatok elfogytak. Bár a pályán nem volt tűzijáték, a lelátón igen. Mind a hazai, mind a vendégszektorból látványos pirotechnikai bemutatót tartottak az ultrák.

Kerezsi Zalán, majd a Honvéd csapatkapitánya, Kálnoki Kis Dávid is kérte a szurkolókat, hogy vegyenek kicsit vissza a tempóból, mert az ilyen rendbontások miatt akár el is halaszthatják a mérkőzést. Az utolsó percekben Helesfay egyszemélyes bemutatója következett, néhány bravúrral kellett megőriznie a gól nélküli eredményt. A PMFC is kialakított egy veszélyes helyzetet, de Gera nem tudott élni a kínálkozó gólszerzési lehetőséggel. Így a mérkőzés végén 0-0-s döntetlen született. Megint.

Hazai szektor

 

Németh Zsolt, a PMFC megbízott edzője: – Jó hangulatú mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. Felkészültünk a Honvédból, a döntetlent igazságos eredménynek tartom. Szombathelyen szeretnénk még jobban szerepelni.
Pinezits Máté Budapest Honvéd vezető edzője: – Egy-két ilyen stílusú meccset már elvesztettünk a szezonban, így örülünk a pontszerzésnek, már csak azért is, mert a második félidőben nézhetetlen focit játszottunk.

PMFC–Bp. Honvéd 0-0
Merkantil Bank Liga, 12. forduló. Pécs, 2500 néző. V.: Derdák Marcell (Kiss, Király).


PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovics, Majnovics (Hadaró, 83.) – Terbe, Krausz – Hudák (Gyurkits, 70.), Bachesz (Bukovics, 70.), Szabó M. (Tóth-Gábor, 89.) – Harsányi (Gera, 70.). Megbízott edző: Németh Zsolt.
Bp. Honvéd: Dúzs – Szabó A., Pekár (Bocskay, 66.), Kálnoki-Kis – Kovács N., Adorján, Holman (Bobál, 78.), Keresztes (Krajcsovics, 86.), Benczenleitner – Lőrinczy (Kocsis D., 66.), Kerezsi (Nyitrai, 86.). Vezetőedző: Pinezits Máté.