Megint kikapott a PMFC

2024. február 25. 17:24 2024. feb. 25. 17:24

Félpályáról kapott gólt és ismét vereséget szenvedett a PMFC. Az NB II-es labdarúgó bajnokságban, vasárnap, az Ajka érkezett vendégjátékra Pécsre. A pécsiek előnye 3 pont volt hétvégi riválisával szemben. A 22. forduló az elmúlt időszakhoz hasonlóan megint nem a PMFC szája íze szerint alakult.

Mérkőzés előtti nyilatkozatában Mátyus János, a pécsiek új vezetőedzője elmondta, hogy mindig különleges az első mérkőzés egy új csapat kispadján:

– Mindig különleges alkalom az új vezetőedző antréja – kezdte a vasárnapi Ajka elleni hazai találkozó kapcsán tréner. – Nyilvánvalóan most a csapat nehéz helyzetben van, ám nem szeretnék hátrafelé tekinteni, nem szeretnék a múltról beszélni, de azt biztosan tudom, hogy az elődöm remek munkát végzett. Különleges mérkőzés lesz ez nekem, az első pécsi találkozóm. Nem szeretném a tétet túlságosan nagyra tenni, de egy kiemelten fontos találkozó lesz a mostani, és mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három bajnoki pontot! – hangsúlyozta pécsiek új vezetőedzője.

Az új edzőn kívül a PMFC kinézte a csapat számára az utóbbi két szezonban a másodosztályú Kazincbarcikán szereplő hátvédet, Szekszárdi Tamást. A játékos szabadon igazolhatóként érkezett a PMFC-hez, vasárnapig mindenben sikeresen megállapodott vele a közös folytatást illetően a vezetés. A 64. percben meg is történt a bemutatkozás. Az Ajka játékosa, Szarka Ákos  a felező vonal közelében elvette a labdát Krausz Raul Zorántól, Majd a vendég játékos közel 45 méterről felívelte a labdát a pécsi kapura, ami Helesfay felett behullott a kapuba, 0-1. A Krausz-Szarka labdaszerzésnél mi történt nem lehetett látni. A tény, hogy a PMFC játékost hordágyon vitték le és helyére érkezett a frissen igazolt Szekszárdi Tamás. A játékvezető a mérkőzés végén 7 percet túlóráztatta csapatokat, de 0-1 maradt a végeredmény.

Szerző: Szabó Ferenc