Megnyílt a fotókiállítás a pécsi paraúszók tiszteletére

2024. február 21. 10:55 2024. feb. 21. 10:55

Hét paralimpia, 26 érem. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola a Magyar Parasport Napján, kedden nyitotta meg a fotókiállítást az Árkád Pécs támogatásával. A két hétig látogatható tárlat a pécsi paralimpiai érmes úszók tiszteletére jött létre. Többek között Hoffmann Judit, Kovács Ervin, Pásztory Dóra, Sors Tamás és Konkoly Zsófia is látható a kiállításon.

Pécsről eddig 9 sportoló kvalifikálta magát a paralimpiára, közülük Hoffmann Judit, Kovács Ervin, Pásztory Dóra, Sors Tamás és Konkoly Zsófia összesen 26 érmet szerzett. Az Országgyűlés 2017. december 12-i ülésén egyhangúlag megszavazta, hogy minden évben, február 22-én ünnepeljük a Magyar Parasport Napját. Ez évben a Magyar Parasport Napjának nagykövet párosa Konkoly Zsófia, paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Rasovszky Kristóf, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok nyíltvízi úszó. A megnyitón részt vett Konkoly Zsófia, edzője Jancsik Árpád, a fotókiállítás ötletgazdája és megálmodója, valamint Róth Ernő, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese. A két hétig látogatható tárlatot Sági Zoltán, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola sportigazgatója nyitotta meg.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola három sportolója képviseli majd Pécs városát Párizsban, a paralimpián. Konkoly Zsófia és Iván Bence úszók mellett, Mocsári Bence triatlonosnak is szurkolhatunk augusztus 28. és szeptember 8. között.

A megnyitóról készült képeket IDE kattintva lehet megtekinteni.

Forrás: PSN Zrt.