Padlóra küldte a PVSK-VEOLIA a miskolci egyetemi kosárlabda csapatot

2024. március 2. 10:39 2024. márc. 2. 10:39

A hajrához érkezett a férfi kosárlabda bajnokság NB I B. Piros csoportjában a PVSK-VEOLIA. A bajnoki címért küzdő pécsi együttes a MAFC-Peka Bau otthonába látogatott Miskolcra, ahol a tabella élén álló együttes a nyolcadik helyen álló gárdával mérkőzött meg. A PVSK kiütéses győzelemmel, 78-128-as végeredménnyel utazik haza a Mecsekaljára.

Pénteken indult az alapszakasz hajrája, amit Miskolcon kezdett a PVSK-VEOLIA. Öt meccs van vissza az alapszakaszból, minden egyes találkozó kicsit olyan lesz, mintha egy selejtező lenne. Nehéz lesz Miskolcon nyerni, főleg, mert most egészen más találkozóra számíthatunk, mint amit ősszel játszottunk a MEAFC-cal. Sokat erősödtek az óta a miskolciak. Az eredményeik is figyelemre keltök, legutóbbi fordulóban a debreceni egyetemistákat is verték. Szerencsére egy kis erősítéssel már számolhatott a PVSK pénteken, hiszen első alkalommal lépett pályára új irányítójuk, Luka Igrutinovics. A szerb játékos hamar beilleszkedett a csapatba, a vezetőedző szerint főleg azért, mert nyílt és kedves személyiség, aki emellett keményen dolgozik is az edzéseken.

A csapat és a vezetőik mindent elkövetnek hogy jól játsszon az együttes, minden edzésen és mérkőzésen a maximumot nyújtsanak és az eredmények se maradjanak el.

Miskolcon, péntek este minden pályára lépő játékos maximumot nyújtott. Ritkán látunk felnőtt bajnokságban egy csapattól 128 pontot dobni. Az külön elismerés, hogy minden pályára lépő játékos feliratkozott a pontszerzők listájára.

 

 

Miskolc–PVSK-Veolia 78–128

(11–36, 23–33, 21–32, 23–27)
 

Miskolc: Tóth B. 10/3, Kozák 6, Sándor 8/6, Czirbus 2, Gerőcs 5/3. Csere: Gadus 5, LIPPAI 17, Ragályi, Velkey 5/3, Pintér D. 17/9, Molnár L. 3/3, Nyíri.

Vezetőedző: dr. Váczi Péter. 
 

PVSK: Igrutinovics 13, Németh A. 19/15, Frank 4, Biró O. 11, Horti 12/3. Csere: Mokánszki 14/3, Molnár M. 5, Antóni 23/9, Ravasz 4, Halász Á. 5, Plézer 11/3, Radó 7.

Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

 


Dr. Váczi Péter, MAFC vezetőedzője: Hét nap alatt ez volt a harmadik meccsünk, ráadásul a listavezető pécsiek ellenében, így valahol borítékolni lehetett, hogy a mai napon nem mi vagyunk az esélyesek. Hazai pályán ez a különbség persze fájó, de mennünk kell tovább. Az előző két nyertes mérkőzésünk pozitív hatását próbáljuk átmenteni a következő négy meccsünkre, szeretnénk minél több győzelmet begyűjteni.

Sekulovic Srecko vezetőedző : Azt gondolom, hogy nagyon jól teljesítettünk ma este, bebizonyítottuk, hogy nem véletlenül állunk a tabella élén. Kiválóan működött a csapatjátékunk, a kispadról lehetőséget kapott játékosaink is remekül helytálltak.

 

Szerző: Szabó Ferenc