Történelmi győzelmet értek el a pécsi futsalosok az NB I-ben

2023. október 22. 13:35 2023. okt. 22. 13:35

Az elmúlt fordulókban nem sikerült jól a PTE-PEAC szereplése a Férfi Futsal NB I-ben. Előfordult, hogy 5-6 gólt is kapott a pécsi együttes. A negatív mérleg a 9. fordulóban megtört. A félidőben még 1-3-ra vezetett a Debrecen, ám a szünet után fordítottak a hazaiak és 4-3-ra nyertek.

"Már előző fordulókban is nyerhettünk volna, nem játszottunk alárendelt szerepet" - kezdte a beszélgetést Élő Tibor, a PTE-PEAC vezetőedzője. "A Debrecen elleni hazai mérkőzés szünetében kértem a játékosokat, hogy továbbra is azt játsszák, amit megbeszéltünk. Nagyon sok hazai helyzet volt, csak a góllövés nem sikerült. Már az NB II-es bajnokságban is úgy voltunk, hogy sok-sok helyzetet dolgoztunk ki. Mindig volt egy olyan labdarúgó aki jó döntést hozott és betalált az ellenfél kapujába. Így volt ez a hétvégén is. Négyen, négy gól rúgtak. Jellemzően nálunk házi gólkirályról nem beszélhetünk."

Élő hozzátette, hogy továbbra is minden játékos újonc a Futsal NB I-ben. Mindössze két játékos akad a csapatban, aki játszott a legmagasabb szinten, Koller Krisztián aki az NB I-ben, míg Karamarkovic a horvát élvonalban szerzett tapasztalatot. Legközelebb október 30-án Kecskeméten lép pályára a PEAC, ahol komoly esély mutatkozik a pontszerzésre.

Férfi Futsal NB I., kilencedik forduló. Pécs. Vezette: Wittner, Kovács G., Blum

PTE-PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koller, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Pápai, Karamarkovic, Forró, Koronics, Spánitz, Hajnal. Vezetőedző: Élő Tibor

DEAC: Bazsányi – Berecz, Harmati, Garcia, Alves. Cserék: Faragó, Vass, Szatmári, Siska, Farkas, Tóth A., Magyar, Győri, Nyerges. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Gólszerzők: Bartal (17.), Molnár Cs. (33.), Vénosz (36.), Bálint G. (38.), illetve Alves (2.), Garcia (3.), Tóth A. (15.).