Tovább őrzi a PMFC a dobogós helyét

2023. február 26. 20:10 2023. feb. 26. 20:10

A PMFC csapatától télen három meghatározó játékos távozott – Nikitscher Tamás és Hadaró Valentin Kecskemétre, Futó Zsombor Békéscsabára igazolt. A távozók hiányát érezheti a csapat a tavasszal mutatott játék alapján. Vasárnap délután Pécsett, az Aqvital FC Csákvár KFT ellen javulhatott volna a mérleg, ám a találkozó 1-1-el zárult.

Nem labdarúgásra alkalmas idő fogadta a csapatokat a Stadion utcában. Pécsett egész éjjel havazott, igaz a hőmérséklet nem ment 0 fok alá. Így hóeltakarításra nem volt szükség. Viszont a szurkolóknak szükség volt takarókra, párnákra, hogy védekezzenek a vizes székek ellen. Mindjárt tegyük hozzá, hogy kevesen ültek le, inkább állva, toporogva nézték végig a mérkőzést.

 

A 6. percben még fel sem mérhették a felállásokat a szurkolók, máris egy vendéggólt könyvelhettek el. Gazdag Vajk némi alkudozás után szabadrúgást végezhetett el baloldalról, közel a szöglet zászlóhoz. Középre ívelt a kapu előtti térbe. A tömörülésben közelről Ominger Gergő kapura lőtte a labdát. Helesfai balra vetődött jó irányba, de a labdát nem érte el, 0-1.

  

A 43. percben egyenlített a PMFC. Kesztyűs Barna a vendég térfél közepén, jobb oldalon dajkálta a labdát, majd előre vágta Szabó Máté felé. A pécsi játékos cselezgetett egy sort, majd már az alapvonal előtt középre Ívelt. A beadásra Tóth-Gábor csapott le szemfülesen a rövid saroknál, és 4 méterről, jobbal, laposan a kapu közepébe gurított, 1-1.

 

A 75. percben megfogyatkoztak a vendégek. A csereként pályára lépett Torvund Alexander a félpálya közelében összerúgta Terbe Botond bokáját. A játékvezető Berényi Tamás joggal mutatta fel a piroslapot.

 

PMFC: Helesfay – Mayer (Major, 46. p.), Rácz, Krausz, Terbe (Majnovics, 86. p.) – Kesztyűs, Szeles – Gera, Kocsis (Orbán, 86. p.), Szabó (Kártik, 67. p.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

 

AQVITAL FC CSÁKVÁR: Auerbach – Dulló, Karacs, Vaskó (Alaxa, 59. p.), Baranyai – Mészáros – Tamás (Hornyák, 59. p.), Ominger, Körmendi (Baracskai, 70. p.), Gazdag (Magyar, 76. p.) – Fejős (Torvund, 59. p.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

 

GÓLSZERZŐ: Tóth-Gábor (43.), ill. Ominger (6. p.). 

 

KIÁLLÍTVA: Torvund (59. p.) 

SZENTLŐRINC–BUDAFOKI MTE 1–2 (1–0)
 

SZENTLŐRINC: Bese – Török K., Tamás L., Keresztes B., László D. (Farkas M., 77.) – Radosevics (Múcska, 77.), Kesztyűs M., Daróczi – Pintér Á. (Mahler, 85.), Novák Zs. (Taipi, 69.), Rétyi. 

Vezetőedző: Jeremiás Gergő
BUDAFOK: Gundel-Takács – Horgosi, Jagodics M., Fótyik – Bíró M. (Györgyi, 69.), Soltész I., Adorján, Oláh B. (Németh M., 34.), Kalmár O. (Horváth O., a szünetben) – Beke II P. (Nándori, 86.), Bakti (Vasvári, a szünetben). 

Vezetőedző: Mátyus János
 

Gólszerző: Rétyi (11.), ill. Beke II P. (52., 85.)
 

Jeremiás Gergő: – Tudtuk, hogy a budafokiaknak karakteres játékosaik vannak. Elsősorban a védekezésünkkel lehetek elégedett. Azt hittem, legalább a döntetlent megszerezzük a végén, de nem így történt.
Mátyus János: – Rendkívül nehéz körülmények között vívtuk meg a mai mérkőzést. A hazai vezetés után minden erőforrásunkat mozgósítottuk, ezért nem érdemtelenül tudtunk fordítani.

 

 

 

GYIRMÓT FC GYŐR–HR-RENT KOZÁRMISLENY 2–0 (1–0)
GYIRMÓT: Hársfalvi – Szegi, Polgár K., Hajdú Á., Nahirnij – Kovács D. – Soltész D. (Kicsun, 61.), Kovács M. (Berki, 81.), Madarász, Medgyes Z. (Erdei M., 90+2.) – Simon A. (Pethő B., 61.). 

Vezetőedző: Cserői Aurél
 

KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke I P., Gajág, Várkonyi, Füredi, Turi (Kun B., 81.) – Kosznovszky, Tölgyesi, Vajda R. (Bartha L., 61.), Gránicz (Horváth D., a szünetben) – Kotroczó (Vogyicska Balázs, 68.). 

Vezetőedző: Szekeres Zoltán
 

Gólszerző: Szegi (17.), Berki (90+2.)
 

Csertői Aurél: – Tudtuk, hogy a Kozármisleny egy sokat futó és passzoló csapat, szerencsére ez eredményben nem mutatkozott meg. Hamarabb el kellett volna döntenünk a mérkőzést.
 

Szekeres Zoltán: – Az első félidővel elégedetlen voltam, így a szünetben átbeszéltük hibáinkat, amit a gól kivételével meg is tudtunk valósítani.

 

Szerző: Szabó Ferenc