Újra rúgták a gólokat a pécsi futsalosok

2023. november 9. 14:34 2023. nov. 9. 14:34

Helyet cserélt a tabellán a PTE-PEAC NB I-es futsal csapata. Élő Tibor együttese elkerült az utolsó helyről. Győztesként hagyták el Magyar Futsal Akadémia elleni mérkőzést Pécsett a Dr. Papp Gábor egyetem sportcsarnokában. Sikerült 3-1-re nyerni hazai pályán.

Élénk érdeklődés kísérte  a mérkőzést. Többen mondták, hogy érdemes regisztrálni, hogy a szurkolóknak biztos legyen ülőhelye a találkozó megtekintéséhez. Eddig a vendéglátók botladozva szerepeltek, de az érdeklődés nem csökkent a mérkőzés iránt. 

A vezető edzővel Élő Tiborral mérkőzés után értékeltük a látottakat. - Mindig a kötelező győzelmet a legnehezebb hozni, kezdte a beszélgetést a tréner. Az első gólunkat 24.percben Forró Máté rúgta átlövésből. A másodikat Spánitz Bálint egy kavarodásban pöckölte a labdát az ellenfél kapujába. A legszebb gólunk a harmadik volt a 37. percben. Tóth Attila begyakorolt figurát tudott értékesíteni 3+2 -es játékban. Hozzá teszem  többen most rúgták meg az első NB I-es góljukat.

Az alapszakasz első felvonása befejeződött az NB I-es férfi futsal bajnokságban. Következnek a visszavágok, majd két osztályra szakad a bajnokság. Indul a felső és az alsóházi küzdelmek.

A PTE-PEAC a 12 csapatos NB I-ben 11 forduló után a 11. helyen zárt, két győzelemmel egy döntetlennel és nyolc verességgel. Újonc csapatként sok lehetősége van a csapatnak az előre lépésre. Azt is megtudtuk, hogy a fiuk keményen dolgoznak a célért és várható, hogy az alapszakasz utáni rájátszásban kiharcolják a bent maradást az élvonalban. 

A PTE-PEAC futsal csapata legközelebb is hazai pályán játszik. Nyiregyházát fogadják november 10-én 19 órakor a DR Papp  Gábor nevét viselő sportcsarnokban.

Szerző: Szabó Ferenc