Vasárnap rajtol a régió legnagyobb futóversenye

2023. március 3. 17:38 2023. márc. 3. 17:38

A koronavírus-járvány átszervezte a Pécs-Harkány futóverseny szokásos időpontjait. 2021-ben jelentősen eltérve a hagyományos időponttól, október 24-én került megrendezésre a verseny. Egy éve március 13-án vasárnap, 11 órakor elrajtolt a mezőny, a 25,6 km-es távra. Ez évben a szokásos időpontban, a kora tavaszi napon, március 5-én ismét rajthoz állnak a futók.

A rajtig még van néhány nap, de a már zajló előkészületekről, a nevezésekről, a változásokról, a főszervezővel, Freier Balázzsal beszélgettünk, aki a huszadik versenyét rendezi.

A régió legnagyobb atlétikai rendezvénye, a 39. Pécs-Harkány Országúti Futóverseny - hangsúlyozta a PVSK atlétikai szakembere.

Megtudtuk, hogy a rajtot a Siklósi úti felüljáró mellől tervezik, de jelentkezni a Szamosi Nándor Sportcsarnokban kialakított versenyközpontban kell, a Verseny utca 11-13 szám alatt. A cél a tavalyihoz hasonlóan a harkányi Zsigmondy sétányon lesz, ami 600 m-re található a régi céltól, ezért a táv 25,6 km-re nő. Ez a helyszín tökéletesen alkalmas a befutó helyének céljára, mivel új, modern és a színpad is adott az eredményhirdetéshez. A rajtnál, és a váltóhelyeken mobil WC-k is lesznek. Parkolni pedig a Művelődési ház mögött lehet ingyenesen. Freier arról is beszélt, hogy az online nevezés már lezárult. Nevezni már csak személyesen lehet a PVSK Sportcentrumban (Pécs, Verseny utca 11.) pénteken 11 óra és 13 óra között, valamint a verseny napján, a helyszínen 8-tól 10 óráig.

Az online nevezés a legnépszerűbb, de ezzel egy időben a nevezési díjat is át kellett utalni. Viszont az előnevezőknek is érdemes a rajtszámot átvenni még a Versenyközpontban, a Szamosi Nándor Sportcsarnokban, mert így elkerülhetik a verseny napján a sorban állást.

A részvételi feltételekről a szakember elmondta, hogy egyéni indulásnál a betöltött 14. év. Ennél fiatalabb korúak csak szülői engedéllyel, és csak a váltókban indulhatnak. Mivel fő jelszavuk a biztonság, úgy gondolják, hogy ennél fiatalabb korosztály ne induljon e megterhelő távon. Feltétel még az érvényes sportorvosi engedély, és természetesen a nevezési díj befizetése. Felső korhatár nincs, az idei rendezvényre több 70 év feletti résztvevőt is várnak.

Az eredményhirdetést 14 órakor tartják a harkányi célban, Pécsre vissza a buszok 16 és 17 órakor indulnak, hogy a fürdőzésre is maradjon elég idő - zárta a beszélgetést Freier Balázs főszervező.

 

A versennyel kapcsolatos információkat a freier.balazs@pvsk.hu, illetve a pvsk.hu oldalakon, valamint a 06 20 3731999-es telefefonszámon, és a faceboock-on a Pécs-Harkány csoportban lehet beszerezni.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Fotó: pvsk.hu