Vereséget szenvedett az NKA Universitas Pécs Győrben

2024. február 25. 17:10 2024. feb. 25. 17:10

Újabb rangadó, ezúttal idegenben: a válogatottakkal teli Euroligás sztárcsapat várt Jovan Gorec tanítványaira. Szombaton 17 órakor Győrben lépett pályára az NKA Universitas Pécs a SERCO UNI Győr ellen, amely a bajnokságban eddig két vereséget gyűjtött be. Kiegyenlített mérkőzést láthattak a győri nézők, de a végén elmaradt a meglepetés és a pontgazdag találkozót a hazai csapat nyerte.

A tizenkét győzelemmel és két vereséggel a tabella második helyén állomásozó zöld-fehérek Pécsett és Miskolcon hagyták el vereséggel a parkettet, odahaza még nem veszítettek bajnoki pontokat. A bajnoki tabellára tekintve jól látszik, hogy micsoda harc folyik az első hatosban, különösen a harmadik és hatodik helyen álló négy csapat között azért, hogy a play offot minél kedvezőbb pozícióból kezdhessék, hiszen mindenki szeretne pályaelőnyből indulni. Már nem sok van hátra az alapszakaszból, és lassan már lehet számolgatni is, hogy egy-egy győzelem vagy vereség mire lehet elég, de nyilván a legegyenesebb út az a győzelem útja. Jelenleg holtversenyben az ötödik helyen áll a Pécs, innen kellene feljebb kerülni, de az, hogy az alapszakasz végére visszajutnak-e a harmadik helyre, nem csak Mérészéken múlik, hanem az ellenfelek eredményein is. 

Szombaton egy nagyon kemény mérkőzést játszottak a csapatok. Egy erős, stabil és hosszú kispaddal rendelkező, az Euró Liga kihívásaira épített ellenfél a SERCO Uni Győr, tele magyar válogatott játékosokkal és a kanadai válogatott Carletonnal. Utóbbi szezon közben érkezett, a Győr pécsi vendégjátékakor még nem volt a zöld-fehérek kötelékében. Mellettük a három amerikai születésű Slocum, Anigwe és Goree is extraklasszis kosárlabdázók. Szombaton hazai oldalon igazán jól ment mindenkinek a játék. A harmadik negyedben sikerült a pécsi terveket megvalósítani. Harminc perc után 74-69 az eredményjelzőn. A záró negyedben bizonyította, a Győr, hogy nem véletlenül vitézkedik az Euró Ligában, 98-88-as eredménnyel zárult a találkozó.

SERCO UNI Győr - NKA Universitas Pécs 98-88 

(25-23, 22-15, 27-31, 24-19)

 

SERCO UNI Győr: Slocum, Dombai 7/3, CARLETON 25/12, Gyöngyösi 7/6, GOREE 16. Cs.: BACH 6, Ruff-Nagy D. 11/3, TÖRÖK Á. 15/6, DUBEI 11/3. Edző: Cziczás László

NKA Universitas Pécs: WALLACE 16/12, Smailbegovic 2, M. WILLIAMS 17/3, KISS A. 6, Olawuyi 6. Cs.: TADIC 13, Weninger 7/3, P. Williams 10, Laczkó, Mérész 11, Simon Zs. Edző: Jovan Gorec

 

Szerző: Szabó Ferenc