Vissza tudott vágni a Szekszárd, kikapott az NKA Universitas PEAC

2023. március 6. 10:49 2023. márc. 6. 10:49

Hazai pályán kétpontos győzelmet hozott a PEAC, de Szekszárdon nem sikerült megnyerni a rangadót, pedig többször is nagyon közel állt a bravúrhoz Jovan Gorec együttese. Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában szükség lesz a Győr győzelmére, hogy negyedik lehessen a pécsi csapat.

Szomszédházi rangadót rendeztek a női kosárlabdabajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. A Szekszárdot fűtötte a bosszúvágy, ugyanis egy nagyon kiélezett mérkőzésen végül 2 pontos vereséget szenvedtek Pécsen. Mivel a tabellán elfoglalt helyezést tekintve is közvetlen rivális a két csapat, ezért figyelni kellett a pontkülönbségre, ugyanis az első meccs után, ha egy ponttal kapott volna ki a PEAC, akkor ha az egymás elleni eredmény dönt, akkor a PEAC javára billen a mérleg nyelve.

Berobbant az NKA Universitas PEAC a mérkőzés elején és nagyon magabiztos előnyt alakított ki, ami Szekszárdon kifejezetten nehéz. 10 pontos előnyt is magáénak tudhatott Jovan Gorec együttese, de a szekszárdiak nem hagyták annyiban a dolgot és végül már a negyedet is csekély 2 pontos előnyben zárták a vendégek. Innentől kezdve igazi rangadóhangulat uralkodott a tolnai vármegyeszékhelyen, a két szurkolótábor is kitett magáért és tovább borzolta a kedélyeket a játékvezetők ámokfutása, akik nem tudták kézben tartani a mérkőzést és mindkét oldalon finoman szólva megkérdőjelezhető ítéleteket hoztak. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a parázs hangulatú mérkőzésen végül a Szekszárd örülhetett, ugyanis egy utolsó pillanatos büntetőzéssel 4 pontosra növelték előnyüket és ezzel meg is nyerték a mérkőzést. A sors fintora, hogy a meccs legjobbjának a tavalyi évet még Pécsett töltő Nikolá Dudásovát választották, aki a mezőny legponterősebb játékosa volt. 

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC 63-59 (19-21, 13-9, 14-12, 17-17)
Szekszárd, 900 néző. V.: Tőzsér, Makrai, Pozsonyi
   
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 9, Dudásová 16/3, Miklós -, Goree 15, Krnjic 10. Csere: Wallace 2, Mányoky 8/6, Horváth -, Bálint 3/3. Edző: Zeljko Djokic, Horváth Zsófia


NKA Universitas PEAC: Katanic 8/3, Laczkó -, Wentzel 9/3, Gwathmey 11, Kiss 18/3. Csere: Rátkai -, Calhoun 10/3, Simon 3/3, Szücs -, Sanchez -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka

 

Az alapszakasz utolsó fordulójára 2-2 rangadó maradt, ott fog eldőlni, hogy melyik együttes végez majd a 4. helyen és várhatja kedvezőbb helyzetből a rájátszást.
Azonos eredmények esetén (győzelem-győzelem vagy vereség-vereség) az NKA Universitas PEAC a negyedik, ha viszont a Szekszárd nyer és a pécsiek kikapnak, akkor a tolnaiaké a negyedik pozíció.

A hátralévő mérkőzések:

NKA Universitas PEAC - Sopron Basket

Atomerőmű KSC Szekszárd - UNI Győr