Wentzel Nóra is elhagyja Pécset

2023. május 12. 16:17 2023. máj. 12. 16:17

7 év pécsi kosárlabdázás után, újabb válogatott játékos köszönt el a pécsi szurkolóktól. Wentzel Nóra egész eddigi felnőtt pályafutását az NKA Universitas PEAC-nál töltötte, most viszont 22 évesen a váltás mellett döntött az egyik legnagyobb pécsi érték. A válogatott bedobó külföldön folytathatja.

Wentzel Nórát aligha kell bemutatni a sport szerelmeseinek. Aki viszont nem tudná, ő a Rátgéber Kosárlabda Akadémia első olyan játékosa, aki kitérő nélkül felkerült a felnőtt csapatba és azonnal kulcsember lett belőle. Eleinte a fiatal szabály miatt töltött kimagaslóan sok időt a pályán, ám ebben a szezonban már ebből "kiöregedve" is rendszeresen a kezdő ötös tagja volt az NKA Universitas PEAC csapatában.

Wentzel Nóra még az idei szezont is remek statisztikával zárta, pedig sokszor küszködött betegséggel és makacs sérülésekkel is. A válogatott bedobó pontátlaga 3 éve folyamatosan átlépi a 10-et, az utolsó pécsi szezonját 10.46-tal zárta. Akadt olyan mérkőzés idén, amikor a PEAC üdvöskéje 24 pontot is összehozott a városi rivális ellen.

Ezekkel a gondolatokkal búcsúzott Wentzi a közösségi oldalán:

7 év!

Emlékszem mikor 2016 augusztusában beléptem a TÁSI kapuján és nem fogom elfelejteni azt a mosolyt és pozitivitást amit ott kaptam!

Ez végig kísért az egész itt eltöltött évek alatt, s ezen dolgok miatt tudtam fejlődni, a nehezebb időszakokon átlendülni és felnőni!

Köszönöm a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának és a PEAC-nak a szakmai munkát, a gondoskodást, a törődést és a bizalmat. Hálás vagyok a szakmai stábnak a sok külön munkáért, ami hozzájárult a fejlődésemhez.

Köszönöm a szurkolók szeretetét, hogy végig a csapatunk mellett álltak.

Habár most másfelé visz az élet Pécs nekem mindig is az otthonom marad!

Hajrá PEAC, hajrá Pécs!

Alig pár napja, hogy Kiss Virág is elköszönt, a másik válogatott játékosát is elveszítette az NKA Universitas PEAC. Eddig a játékosmozgásról nem sokat lehetett olvasni, mindössze egy bejelentés történt, Kiss Angelika a PEAC-nál folytatja pályafutását, aki minden bizonnyal az előző center, Kiss Virág helyére érkezett.