Külföldi csapatban folytatja pályafutását a kosárlabdázó Kiss Virág

2023. április 22. 11:23 2023. ápr. 22. 11:23

Külföldi kosárlabda-csapatnál folytatja pályafutását a NKA Universitas PEAC-tól távozó Kiss Virág.

"Pécs az otthonommá vált, 13 éves voltam, amikor először Pécsre kerültem, kisebb-nagyobb kitérőkkel hat szezont töltöttem itt. Nehéz döntés volt" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a 25 esztendős válogatott játékos, aki leszögezte: a városnak és a klubnak is sok mindent köszönhet, "hatalmas szeretet" vette körül. Hangsúlyozta, már a szezon előtt is gondolkozott azon, hogy kipróbálná magát más szerepben, közegben, és úgy érezte, most eljött ennek az ideje, mivel nagyon szeretne az Euroligában játszani.
    

Új csapatáról konkrétumot nem akart elárulni, azt viszont elmondta, hogy nem Magyarországon folytatja pályafutását, noha külföldi megkeresései mellett voltak magyar ajánlatai is.
   

"Szeretnék egy olyan magyar csapatnak a tagja lenni, amely az Euroligában vagy Európában egy nagyon sikeres szezont zárhat, viszont most jött el annak az ideje, hogy szeretném magam kipróbálni külföldön" - szögezte le Kiss.
    

A válogatott kapcsán úgy fogalmazott: két éve csalódás volt, hogy nem tudtak kijutni az Európa-bajnokságra, egyesével és csapatként is sokat dolgoztak azért, hogy bebizonyítsák, mire képesek. A júniusi kontinensviadalon Ljubljanában a szlovákok, a törökök és a szerbek ellen lép pályára Székely Norbert együttese. A csoportgyőztes közvetlenül bejut a nyolc közé, a második és harmadik rájátszást vív a negyeddöntőért, és csak az utolsó helyezett számára fejeződik be a csoportkör végén a torna.
    
Kiss Virág kiemelte: mer nagyot álmodni, nagyon szeretné, ha a legjobb nyolcba, vagy akár a legjobb négy közé is bekerülne a nemzeti csapat.