Becstelen betyárság

2021. november 16. 20:10 2021. nov. 16. 20:10

Valaki mondja meg, de tényleg, én már eskü, hogy nem értem: kinek a szerepét játssza a pécsi közgyűlésben a Momentum-exalpolgármester alakulat? Kinek hajtanak hasznot? Mert hogy az ellenzéki összefogásnak, a kormányváltásnak nem, az hétbánat. Na de akkor?

Nézem, hallgatom a pécsi közgyűlés ülését, olvasom a tudósításokat, és nem értem, tényleg, komolyan nem.

Már az első napirendi pont azért keletkezett, mert Nyőgéri Lajos szocialista alpolgármester ellen méltatlansági eljárást kezdeményeztek. Nem, nem a pécsi Fidesz, és nem az anyatesten fityegő túlmozgásos parazita, az ÖPE. Nem. A Momentum pécsi képviselői kezdeményezték. Igen, az a Momentum, ami, ha minden igaz, tagja annak az ellenzéki összefogásnak, ami le akarja váltani a Fideszt.

 

Hát, az alpolgármester végül a helyén maradt, mondjuk, ebben nincs semmi váratlan. Ha a jog legalább egy apró hézagot hagyott volna, azt két éve egyfolytában feszegetnék komolyabb ellenfelek is. Azt viszont lássuk be, betyárok között is több volt a becsület. Itt meg magukat demokratának nevező emberekről van szó, akik 2019-ben arra szövetkeztek, hogy leváltják Pécsett a Fideszt. Le is váltották, és ebben nem is volt kis szerepe Nyőgéri Lajosnak. Akire most hátulról, sunyi módon, a függöny mögül rárontanak egy mérgezett tőrrel.

Aztán pörög tovább a közgyűlés, amikor egy jobb napokat is látott exalpolgármesterasszony olyasmi szavakra ragadtatja magát, amik ugyanezt a baloldali városvezetőt elítélt bűnözőként állítják be.

Értem én, a sértődöttség nagy úr. Dorothy, a londoni bádogember meg a többi pécsi momentumos fiú most eljátsszák, hogy keresték Ózt, de a rossebbe’ se találták, elmaradt a csoda, istenem, pedig ők olyan nagy, csillogó szemekkel, meg olyan nagyon tátott szájjal keresték.

Pedig nem maradt el: Pécsett sikerült leváltani a Fideszt. És hát ez lenne a cél tavasszal is: együtt, közösen eltakarítani a magyar történelem ezer évének leggátlástalanabb, legkorruptabb, legenyveskezűbb kormányát, ami annyira undorító, hogy még a magyarok életén-halálán, a lélegeztetőgépeken is hagytak nyerészkedni valakiket.

Na de ha tényleg így van, tényleg ezt akarja minden, magát demokratának nevező ember és szervezet, akkor ez mi? Tényleg, de tényleg, valaki magyarázza már meg: ez az egész pécsi bohózat hogyan visz közelebb bárkit egy tavaszi kormányváltáshoz?

Láthatóan jó a kapcsolat Bognár és a momentumos képviselők között
 

Ja, hogy fogalmad sincs? Hát nekem se. Hámozzunk le most minden vélt vagy valós sérelmet, és nézzük csak azt, hogy ezek a beszólogatások, ezek a kommunista szellemben fogant feljelentgetések kinek használnak. Ki az, aki ezt látva kényelmesen hátradől egy kávéval, felteszi a pöcegödörásógumicsizmás lábát a mahagóni asztalra, és ki röhög pöffeszkedve?

Hát Orbán, a zsírosszájú, feneketlen zsebű pereputtya, a haszonleső bandája, és az ocsmány propagandagépezete. Hiszen, hát, egy ilyen hippilibsi szekta, ugyan hogy váltaná le ezt a peckespocakú ultraheteró kormányt? Há’ hogy, ne vicceljünk már!?

Szóval, nézem, hallgatom a közgyűlést, és mivel épp nincs Újpest meccs, nem értem, hogy  miért pompáznak ezek az emberek még mindig lilában.  

 
Szerző: A.Pécsi.Proli
Cikkben szereplő kép forrása: Sajgó György Facebook-oldal