Berényi Zoltán, a pecsistop.hu legnagyobb rajongója

2023. május 11. 12:22 2023. máj. 11. 12:22

Azt már megszokhattuk, hogy Berényi Zoltán önkormányzati képviselői fiókjából kommentel a Facebook oldalunkra, de minden esetben csak akkor, ha valamilyen kontextusban szóba kerül ő, vagy a frakciója. Legutóbb akkor találkozhattunk a magasröptű hozzászólásokkal, amikor közzétettük, hogy a Fidesz-ÖPE frakcióból gyakorlatilag 0 képviselő jelent meg a közmeghallgatáson, ami ugyanúgy közgyűlésnek minősül.

Csak tippelni tudunk, hogy vajon hol lehettek a pécsi fideszes képviselők, de az biztos, hogy a közmeghallgatást teljes egészében kihagyták. Erre menetrendszerűen zakatolt a tárgytól teljesen eltérő megjegyzés, szokás szerint cikkel együtt Berényi Zoltántól, aki már törzskommentelőnek számít a Pécsi STOP Facebook oldalán.

 

Kezdésnek rögtön furcsa lehet Berényi Zoltánnak, hogy nem elégedetlen lakosoktól és csalódott szavazók háborgásáról szólnak a közmeghallgatások, mint a fideszes városvezetés idejében, de ettől függetlenül ez ugyanúgy része a munkájának. Egyébként is hozzászokhattunk a látványhoz, hogy amikor kevesebb a szereplési lehetőség, akkor a közgyűlések vége felé szépen lassan 1-2 fősre fogyatkozik a Fidesz-ÖPE frakció, most azonban a pécsi polgároknak fordítottak hátat.

Ezek a magasröptű hozzászólások nem tudni, hogy mennyi ideig tartanak a képviselő Úrnak, de az biztos, hogy ez nem tartozik a munkakörébe, az viszont igen, hogy részt vegyen a közmeghallgatáson. Ne legyenek kétségeink, a fizetését természetesen ugyanúgy fel fogja venni Berényi, mint eddig is.

Adja magát a kérdés, hogy ha egy képviselő szerint a pécsi polgárokat "nem érdekli" a közmeghallgatás témája, akkor ez vajon felmenti-e a munkavégzés alól a közgyűlés tagjait?

A közmeghallgatás második napirendi pontja (a mobilitás témakört követően) lehetőséget biztosított a lakosok kérdéseinek feltételére, gyakorlatilag bármilyen témakörben. Lehet, hogy a Fidesz frakció ettől félt, hogy valaki majd feltesz egy számukra kellemetlen kérdést, amire akkor és ott nem tudnak válaszolni? És akkor maradt volna a kínos magyarázkodás...a Pécsi STOP Facebook felületén, kommentben.

Kiemelt képünk: Berényi Zoltán önkormányzati képviselő és lelkes kommentelő