Elk.rták: körömszakadtáig védte a pécsi Fidesz a volt alpolgármestert

2021. június 15. 15:52 2021. jún. 15. 15:52

Mindhiába, mert a jelek szerint a DK és a városvezetés bizalmát is elveszítette Bognár Szilvia. Ettől még a pécsi kormányoldal kicsit hősies, de még inkább mókás kardcsattogtatásáé a hét politikai cukiság-fődíja. Mondjuk még csak kedd van, lehet, hogy csütörtökön már Gyurcsány Ferenc mellett fognak kampányolni.

Nem volt híján váratlan fordulatoknak a pécsi közgyűlés keddi ülése, amiről lapunk részletes, folyamatosan frissülő beszámolót közöl.

Ennek a cikknek nem célja felgöngyölíteni, hogy miként fogyott el a levegő Bognár Szilvia körül. Hogy miként veszítette el a belé vetett bizalmat először a város vezetése, majd Demokratikus Koalíció két választókerületi elnöksége is, amelyek nagy arányban szavazták meg a leváltását.

A legmeglepőbb a keddi ülésen mégsem ez volt, hanem ahogy a Fidesz és a nyomdokvizén bukdácsoló ÖPE – utóbbi élén Kővári Úgysetalálomkianeved Jánossal – Bognár Szilvia védelmére sietett.

Nem kellett sokat aludni az őszödi beszéd évfordulója után, még be sem melegedett rendesen a Gyurcsány-film méregdrága és szemforgatóan erőltetett kampánymotorja, a pécsi Fidesz – meg hát az ÖPE – máris olyat húzott, amire talán még ők sem számítottak.

Olyan bájos és szupercuki módon keltek Bognár Szilvia védelmére, hogy az egy plüssisakba öltözött, játékkardot forgató Micimackónak is becsületére vált volna. Fullba nyomták az ájtatos heroikus mozit, az ájemdibin megért volna akár 1,5 pontot is a teljesítmény. Valószínűleg ezért is fájlaltak hosszan és keservesen, hogy a népszerű videómegosztó csatornán nem látható élőben a politikai mentőakció-kísérletük.

Nálunk mindenesetre politikai cukiság- és fair play-nagydíjat ért a pécsi Fidesz és Kővári Leopoldi János keddi alakítása, persze a trash kategóriában. Aztán este majd, ha csörög a telefon, a végén egy morcos hanggal, magyarázkodhatnak, hogy „bocs, főnök, elk.rtuk…”

Szerző: A.Pécsi.Proli.