Hatalmas pacsi az egyik pécsi pékségnek: az idősek vásárlási idősávjában így kaptunk friss sajtos pogácsát

2020. december 9. 20:15 2020. dec. 9. 20:15

Szándékosan nem fogjuk leírni a pékség nevét, mert nem szeretnénk, ha miattunk bajba kerülnének, de a mai napon nagyon pozitív csalódás ért bennünket azzal kapcsolatban, hogy 11 óra előtt nem sokkal éhségtől elgyötörve vágytunk egy sajtos pogácsára, ám a pékségbe belépve potyogott le a tantusz, hogy bizony nem mehetünk be.

Az eladók azonban ahelyett, hogy elküldtek volna minket melegebb éghajlatra, nagyon kedvesen jelezték, hogy nem mehetünk be az idősáv miatt, ám mondjuk nyugodtan, mit szeretnénk, mert az ajtó előtt kiszolgálnak bennünket. Szívünk szerint megmondanánk, melyik pékségről van szó, de pont a napokban hallottunk a nagyatádi pékség kálváriájáról és őszintén szólva nem szeretnénk, a miattunk kerülne bajba az említett üzlet, így csak a távolból mondunk köszönetet és, ha olvasnak minket, akkor bízunk benne, hogy örömmel tölti el őket, ez a röpke köszönetnyilvánítás. 

Bár véleményünk szerint a pékség nem sértett szabályt azzal, hogy kiszolgált minket, ugyanis fizikálisan nem tartózkodtunk a boltban. Ami pedig fontos, hogy nem ők az egyetlenek, akik így igyekeznek kiszolgálni az éhes vásárlókat. A napokban bejárta az internetet egy Diósdon lévő pékség története, akik maguk hívták fel a vásárlók figyelmét arra, hogy ily módon "kicsit megkerülve a rendszert", de hozzájuthatnak a friss pékáruhoz. 

 

Bár a Diósdon lévő pékségnek úgy tűnik a közösségi felületüket böngészve, hogy semmi kára nem származott ebből az akcióból, mi azért továbbra is fenntartjuk, hogy nem tesszük közzé a pécsi pékség nevét, mert sosem lehet tudni, hisz tudják az ördög nem alszik. Mint fentebb is írtuk nemrégiben egy nagyatádi pékséget zártak be 60 napra, mert a helyiségben tartózkodott egy 60 éves vásárló. 

Az eset kapcsán a Blikk azt írja a vásárló maszkban lépett be boltba, ám később a rendőrök igazoltatták őt, és kiderült, hogy 60 éves, azaz nem tartózkodhatna bent. Az eset Nagyatádon történt, ahol a kijárási tilalom első napján 8 óra után nem sokkal – elvileg 10 perccel – szintén megbüntettek a rendőrök egy nőt 30 ezer forintra, aki az édesanyjához ment, hogy a gyerekeinek elhozza az ott főzött ételt.

A sajtóhírek szerint azt követően, hogy a 60 éves vevő bement a boltba, nem sokra rá már a rendőrök is ott voltak. A kereskedelmi szövetség főtitkára, Vámos György szerint a rendőrök ellenőrizhetik mind a maszkviselést, mind az este 7 órai zárást, illetve a 65 év felettiek vásárlási sávját is, mivel a kereskedelmi hatósággal megegyező jogosítványai vannak. Az eladóknak azonban erre nincs jogosultságuk, ez pedig nagyban megnehezíti a dolgukat, hiszen maszkban nagyon nehéz kiszűrni, hogy betérő illető hány éves, pláne amikor csak néhány év a korkülönbség az amúgy előírt határhoz képest. 

Pontosan ezért őrizzük meg most mi, a pécsi jófej pékség anonimitását, mert bár tényleg nem voltunk bent az üzletben, mégis félünk tőle, hogy ennek következménye lenne, így most csak így virtuálisan küldünk egy hatalmas pacsit és egy köszönömöt, a sajtos pogácsa pedig kiváló volt. 

Szerző: P.G. 

Címlapkép: Illusztráció, Pixabay